Після відпочинку військові повертаються до виконання завдань

Після відпочинку військові повертаються до виконання завдань

Після виводу із зони АТО, у бригаді, під керівництвом заступника командира 8-го армійського корпусу полковника Олександра Нестеренка, були проведені заходи з відновлення боєздатності. Зокрема, з доукомплектування особовим складом та бойовою технікою, відбулося бойове злагодження ротної тактичної групи. Військовослужбовці також мали змогу зустрітися з рідними під час відпустки.
Днями ротна тактична група 30-ї ОМБр, яка повністю укомплектована технікою, відбула для виконання завдань щодо охорони та оборони територіальної цілісності та недоторканості України.
Напередодні усі військовослужбовці пройшли психологічний тренінг щодо орієнтування у бойовій обстановці, відчули підтримку волонтерських організацій з усієї України, а особливо — Житомирської та Запорізької областей. Волонтерами було передано бригаді суттєву допомогу: від тепловізорів до спальних мішків.
За традицією, особовий склад та бойову техніку було освячено. Отець Костянтин благословив воїнів на добру дорогу та побажав спокійної служби. А військовослужбовець 7-ї механізованої роти, солдат Анатолій Вільчинський, присвятив побратимам рядки свого вірша:
Коли приходить час біди,
Усі стаємо ми єдині.
Я так скажу: «Мої брати,
Незламна сила ми однині!»
За клаптик рідної землі,
За кожну квіточку у полі,
Зламаєм ворогу хребта —
Таку вже маєм, браття, долю!
Олексій ЯРИНКА, психолог 30-ї ОМБр