Бажання жити в мирі — в малюнках на асфальті

У рамках Всеукраїнської кампанії «Голуб миру» під гаслом «Право народів на мир» у Палаці дітей та молоді були проведені заходи, присвячені Міжнародному дню миру.
Ми жити хочемо в мирі,
Щоб всі на планеті дружили.
Щоб сонце світило для всіх,
І для дорослих, і для малих.

Такими словами, зранку 23 вересня, розпочалася акція миру. Вихованці ЦРТРД «Першоцвіт» ПДМ разом із батьками взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті на тему: «Хай завжди буде мир». Своє бачення миру діти перенесли на мапу України, яку зобразили на асфальті вихованці «Школи лідера».
Продовжили конкурсну програму в рамках акції «Голуб миру» вже у залі. В акції взяли участь всі гуртки ПДМ. Емблемою заходу став білий голуб, який вважається символом миру. Завдання конкурсу полягало у створенні гуртківцями масових формацій у формі голубів.
На конкурсі були представлені індивідуальні та групові роботи, в довільній формі. Всі роботи — художньо і естетично оформлені, несли зміст основної тематики. Презентація та захист робіт тривала до 5 хвилин, впродовж яких учасники встигли висвітлити основну тему конкурсу. Прозвучало багато віршів, пісень на тему миру, цілісності нашої держави. Наймолодші учасники конкурсу — вихованці ЦРТРД «Першоцвіт» — показали танцювальну композицію «Ми — за мир».
На захід також завітав старшина саперної роти Михайлов Олександр Юрійович, який несе службу в зоні Антитерористичної операції, але на даний момент перебував у відпустці. Він привітав учасників конкурсу, розповів дітям про становище на Сході України, запевнив, що і надалі захищатиме кордони нашої України, і перемога буде за нами. Олександр отримав малюнки, вироби, листівки, які діти принесли на конкурс, для того, щоб відправити їх в зону АТО, і щоб наші захисники відчули підтримку та любов дитячих сердець. Діти подякували Олександру за те, що він гідно захищає нашу країну.
Всі діти Палацу дітей та молоді, які брали участь у заходах, присвячених Міжнародному дню миру, були нагороджені солодкими подарунками та призами.
З.СЕМЕНЧУК, педагог-організатор Палацу дітей та молоді