Новоград-Волинському промислово-економічному технікуму — 45 років!

Новоград-Волинському промислово-економічному технікуму — 45 років!

2014-ий рік для Новоград-Волинського промислово-економічний технікуму особливий, ювілейний — виповнюється 45 років від дня заснування навчального закладу. Ця дата — для підсумку славного трудового шляху від самих початків до сьогодення. Це — роки його труднощів і професійного зростання, помилок і здобутків, роки звершень і втрат. Це — його шлях довжиною в 45 років, упродовж якого путівку в професійне життя отримали 6977 випускників, цього року — 170.
Сьогодні технікум є одним із провідних навчальних закладів Новограда-Волинського. Спеціальності, за якими навчаються тут студенти, актуальні та потрібні. Вони дають випускникам змогу отримувати освіту належного рівня та бути конкурентоздатними на ринку праці.
Особлива гордість НВПЕТ — матеріально-технічна база. Зокрема, майстерня — у двоповерховій споруді на першому поверсі, там розміщено виробничо-навчальний цех, де встановлено понад 80 верстатів. Промислово-економічний технікум пишається і своїм спортивним комплексом — одним із найкращих не лише в області, а й в Україні, адже він має власний басейн, тренажерний та тенісний зали.
Випускники усіх поколінь з теплом і ніжністю в очах пригадують той час, коли вони вчилися поєднувати теоретичні й практичні знання, дружити і допомагати один одному, коли влаштовували незабутні вечори художньої самодіяльності, коли вперше закохувались…
С.Ю.Колотов, заступник міського голови: «У Новоград-Волинському машинобудівному технікумі (а він тоді називався саме так) я навчався з 1984 по 1988 р.р. за спеціальністю «Сільськогосподарські машини, технік-механік». Особливих вагань у мене не було, оскільки технікум вже і в ті роки був знаним у багатьох областях України і готував висококваліфікованих випускників. У технікумі дійсно була нормальна навчальна база і найголовніше — солідний і кваліфікований викладацький колектив. Він вкладав свою душу, щоб передати студентам свої знання та вміння, тому там багато чого нас навчили. Далі освіту здобував у Київському національному економічному університеті, де неодноразово згадував технікум, адже та база, яку я там отримав, суттєво мені допомагала. Після навчання прийшов шукати роботу у центр зайнятості. Вже за 3 роки я став заступником директора-начальником відділу центру зайнятості, а ось уже майже 12 років займаю посаду заступника міського голови. За роки навчання мені запам’ятався професійний викладацький колектив: класний керівник В.М.Потопальський, В.С.Ваховський, В.С.Середюк, В.О.Гайдук, А.І.Войтік. Після навчання я часто буваю у технікумі, бо люблю займатися краєзнавчою роботою. Також мій син відвідує басейн у технікумі, що рекомендую робити всім батькам. З нагоди ювілею бажаю технікуму кожного року нормальних конкурсів для вступу на навчання, щоб можна було зробити якісний відбір кращих абітурієнтів. Хочеться, щоб репутація випускника технікуму була на високому рівні. Звичайно, хотілося б і зміцнення матеріально-технічної бази, але розумію, що не все в руках керівництва закладу».
С.А.Федотюк, головний механік ТОВ «ВО Техна»: «До технікуму я вступив у 2006 році. Потім навчався у Житомирському державному технологічному університеті, де отримав освіту інженера-механіка. НВПЕТ дав мені базу, саме він допоміг зробити свій перший ривок у професійне життя. Розпочинав я працювати на ТОВ «ВО Техна» слюсарем-ремонтником, а вже зараз я — головний механік. Бажаю технікуму подальшого процвітання, плідної праці, залишатися натхненником та приймати у свої лави добрих студентів».
В.О.Стецюк, головний механік Машинобудівного заводу: «Найкращі роки — це роки мого навчання у НВПЕТ. Саме тут я отримав найбільше теоретичних, практичних та просто життєвих навиків. Розширював свої знання у Житомирській філії Київського політехнічного інституту. З 1966 року працюю на Машинобудівному заводі, і вже 20 років — головний механік. Бажаю технікуму і надалі процвітати. Я задоволений, що у нашому місті є такий навчальний заклад. Вже навіть мої внуки планують сюди вступати наступного року».
А вчили їх незабутні наставники-керівники. Від самих витоків технікуму і по ці дні залишилися Л.К.Киянець (працює з 1971 р.), В.М.Потопальський та В.С.Середюк (з 1973 р.), який зараз очолює цей навчальний заклад. Загалом 50% вчителів працюють у технікумі вже понад 20 років.
Після закінчення навчання багато студентів вирішує підвищити свій кваліфікаційний рівень у різних ВНЗ. Про підготовку випускників розповідає декан одного з факультетів Хмельницького національного технічного університету О.С.Заболотний: «За останні 3 роки до нашого університету вступили більше 20 випускників НВПЕТ. Всі вони мають високий рівень підготовки, приходять із потужною базою. Саме тому з ними легше працювати, аніж з іншими студентами. Стосовно технікуму скажу, що там добра матеріальна база і гарно підібраний колектив».
Після закінчення навчання значна частина випускників іде працювати у Новоград-Волинське комунальне підприємство «Теплокомуненерго», Новоград-Волинське управління експлуатації газового господарства, ТОВ «ВО Техна». Про рівень підготовки і практичні навички випускників розповів заступник директора «Теплокомуненерго» В.Г.Діхтієвський: «Кожного року понад половину студентів-газовиків проходять у нас практику. Під час навчання просяться подивитися у котельню, щоб на власні очі побачити, як і що працює. Рівень підготовки у всіх різний — і достатній, і високий. Випускники технікуму працюють у нас на таких посадах: слюсарі з експлуатації газу, начальники дільниці».
У ювілей технікуму директор В.С.Середюк висловлює свої побажання: «Надалі мені хочеться, щоб колектив працював більш згуртовано. Було б добре, якби влада більше уваги приділяла підготовці молодого покоління, фінансуванню педагогічної праці. Студентам бажаю, щоб були ще більше активними, щоб розбудовували свою державу. Бажаю взяти їм за роки навчання найкращі знання та навики. Держава буде триматися на вас!».
Бажаємо технікуму і надалі розвивати свої найкращі тра­диції щодо підготовки висококваліфікованих спеціа­лістів на благо розбудови нашої держави.
Людмила ПЕТРУК