«Усе завдяки тому, що маємо хорошого депутата»

«Усе завдяки тому, що маємо хорошого депутата»

Все, що відбувається у нашому житті, найкраще можна оцінити у порівнянні з чимось іншим. Так і ми, журналісти, мандруючи автошляхами області — тими, що недержавного значення, і на які у держави коштів завжди було і є недостатньо, подорожуючи містечками і селищами Житомирщини та набиваючи собі гулі на ямках та вибоїнах, що їх час од часу наполегливо латають, так званим, ямковим ремонтом, з неприхованим полегшенням і радістю в’їжджаємо у Новоград-Волинський. Що-що, а дороги тут, маю на увазі насамперед в’їздні, практично європейські — рівненькі асфальтівки тихо шурхотять під колесами, дозволяючи пасажирам спокійно милуватися навколишніми мальовничими пейзажами. І тільки згодом спадає на думку — а чому тут так, чому під’їздні шляхи до міста всі капітально відремонтовані, а нещодавно, вже при такій затяжній кризі та напівпорожньому Держбюджеті, у Новограді успішно капітально відремонтували і «закрили» ще й останній проблемний — південний напрямок? Чесно кажучи, це питання час од часу поставало, і при нагоді таки запитала у міського голови — як вдалося?
Мер Новограда Володимир Загривий на мою зацікавленість відповів коротко: «Вдалося, бо маємо хорошого депутата, який постійно опікується як нашим містом, так і іншими районами свого округу. Про інші райони детальніше можуть розповісти їх керівники, а я ж говоритиму про Новоград — за останніх кілька років стільки вдалося зробити саме за сприяння і клопотання Володимира Литвина, що інші міста та містечка нам справді можуть по-доброму тільки позаздрити. А ще — правильно визначитися і обрати тих, хто працює, а не тільки гарно говорить і обіцяє. Адже, всім відомо, що про кожну людину варто судити за її справами. Конкретними справами, а таких у Володимира Михайловича — перелік величезний. Тож і не дивно, що новоградці висловлюють йому такий великий відсоток довіри на виборах.
Щодо доріг, то свого часу це і для Новограда було одне з найболючіших питань. Не потрібно далеко вдаватися в історію, аби згадати, які дороги починалися на в’їзді в Новоград-Волинський — без міцного слівця рідко якому водієві вдавалося брати такі «віражі». А це ж не один десяток кілометрів, якщо скласти всі разом докупи. І не один мільйон гривень у грошовому еквіваленті — кошти для одного міста практично не підйомні. А тут за кошти «Євро-2012» розпочалося будівництво траси «Київ-Чоп», частина якої — це новоградська об’їзна. Її зробили як лялечку — справді європейська траса, але як же жалюгідно поряд виглядали тоді міські дороги! Вибоїна на вибоїні і вибоїною поганяє!
От і звернувся мер Новограда до депутата В.Литвина з проханням допомогти у вирішенні цього питання, яке наразі вже не просто назріло, а й, відверто кажучи, перезрівало — новоградські дороги кожною новою ямкою та вибоїною просто волали про допомогу.
Зустрілися — депутат, міська влада, дорожники, помізкували. А далі, зібравши всю необхідну інформацію та документацію, Володимир Литвин поїхав до столиці «пробивати» це питання, а паралельно — проводилися переговори з македонською фірмою, яка і ремонтувала трасу «Київ-Чоп». Активно шукалися можливості вирішення непростого завдання — і вони були знайдені! Володимиру Литвину вдалося «пробити» в Автодорі виділення коштів, македонці — взялися за виконання робіт — і вже невдовзі Новоград гордо красувався гладенькими асфальтівками, покладеними за новітніми технологіями, а відповідно — підвищеної якості та значно довших термінів експлуатації.
Ось такою виявилася коротка історія доброї справи — одна з тих, що її зробив депутат В. Литвин для свого виборчого округу. Скільки за цим було клопіткої роботи, вміння переконувати, зрештою — величезного бажання зробити добро для своїх земляків, — це залишається, як то кажуть, за кадром. Наразі ж — маємо у місті стабільне теплопостачання, дороги, вуличне освітлення, якісну питну воду і багато іншого, що можна довго-довго перераховувати. Ну, а якщо говорити коротко, то все це — завдяки тому, що маємо хорошого депутата.
Олена ПОЛІЩУК