Знаю, співчуваю, допомагаю

Робота депутата Верховної Ради — це не лише зустрічі з виборцями, не лише прийом громадян, законотворча робота в парламенті, це — найперше, реакція депутата на найбільш чутливі, найбільш вразливі проблеми людей (громадян).
Не секрет, що Новоград-Волинська громада — це найбільш вразлива частина української спільноти, яка потерпає від проблем війни.
Наведемо декілька фактів, які не всім відомі. На теперішній час у полоні сепаратистів перебуває 32 воїни — наших земляків, більше 58 наших земляків із 30-ї ОМБр вважаються зниклими безвісти, а це — біль і страждання дружин, матерів, дітей, близьких і рідних, цей біль і страждання заглушити і заспокоїти неможливо ніякими словами.
І тому, використовуючи увесь свій вплив, свій авторитет, Володимир Михайлович Литвин проводить зустрічі, пише звернення і прохання.
Мовою оригіналу. Чрезвычайному и полномочному послу Российской федерации в Украине М.Ю.Зурабову: «Обращаюсь к Вам как полномочному представителю Российской федерации, в том числе в трехсторонней контактной группе по урегулированию ситуации на Донбассе.
Прошу Вас привлечь внимание участников этой контактной группы к судьбе военнопленных и пропавших без вести военнослужащих 30-й ОМБр, дислоцированной в городе Новограде-Волынском Житомирской области, оказать максимально возможную помощь в освобождении и поиске пропавших представителей этой воинской части».
Також листи-звернення аналогічного змісту направлені до представника від України в трьохсторонній контактній групі Леоніду Кучмі, а ще міністру оборони України Гелетею В.В., начальнику генерального штабу ЗС України Муженку В.М., голові Служби безпеки України Наливайченку В.О.
Хотілося б запитати у наших поважних кандидатів у народні депутати, а чи вони хоча б знають про ці проблеми, не говорячи про їх можливість вирішити ці проблеми?
Ще один наочний приклад. Зустрічаючись із виборцями, народний депутат Володимир Литвин розуміє, що основним засобом виживання селян є сільськогосподарська продукція, яку вони виробляють, а ціна на неї, м’яко кажучи, невідповідна, особливо на молоко.
Забезпеченість скрапленим газом сільського населення жахлива і за ціною, і з доставкою балону газу. Оформлення спадщини є, не чим іншим, як здирництвом. Автобусне сполучення у цілому ряді сіл 65 округу припинено, або на межі припинення. Ситуація з медичним обслуговуванням селян досягла критичної межі.
І знову звернення до Прем’єр-міністра України Яценюка А.П. зі сподіваннями і загостренням його уваги щодо вирішення Урядом цих проблем.
Ось невеликий, але важливий аспект у повсякденній роботі депутата Верховної Ради Володимира Литвина.