Оперативники вкотре затримали молодика, який зазіхнув на скриньку з пожертвами для підтримки української армії

Продавчиня одного з магазинів міста Новограда-Волинського помітила, що скринька з пожертвами для підтримки українських солдатів зникла з прилавку посеред білого дня. За допомогою одразу звернулися до міліції.
Днями до чергової частини Новоград-Волинського міськвіддлу міліції надійшло телефонне повідомлення від директора одного з магазинів продуктових товарів міста. Заявниця повідомила про те, що невідомий викрав скриньку для пожертв, у якій знаходились гроші в сумі близько 2500 гривень. Жінка розповіла, що небайдужий колектив закладу проявив ініціативу, самостійно змайструвавши скриньку. Поставили її на прилавку. Чимало покупців віддавали решту на благодійність. Тож за допомогою людей, хоч на один бронежилет, зібраних коштів вже б вистачило.
На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. У ході проведення оперативних заходів працівникам карного розшуку вдалося встановили особу підозрюваного (на щастя, магазин був обладнаний камерами відеоспостереження). Ним виявився 21-річний, раніше судимий за аналогічні злочини, місцевий мешканець. Не гаючи часу, оперативники вирушили за адресою його проживання. Там і затримали підозрюваного. Хлопець, довго не вагаючись, розуміючи, що його знову викрили, зізнався у скоєному і розповів про усі деталі скоєння злочину.
В обідній час він зайшов до магазину. Клієнтів було немало. Черга стояла біля кожної каси, і продавці були заклопотані своєю роботою. Обравши слушний момент, зловмисник, поводячи себе досить впевнено, зайшов до торговельної зали, взяв скриньку і так само спокійно вийшов. А всі зібрані військовослужбовцям гроші витратив на свої потреби.
— Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції вказаної статті, винуватцю може загрожувати позбавлення волі на строк до 3 років, — коментує начальник Новоград-Волинського міськвіддлу міліції Сергій Рябошапка.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області