Житомирщина активно переходить на альтернативні види палива

За переведенням на альтернативні види палива Житомирщина посідає друге місце в державі. Про це під час наради з питань готовності житлово-комунального господарства до початку опалювального сезону, що відбулася 13 жовтня в Житомирській облдержадміністрації, сказав губернатор Сергій Машковський.
Планується, що економія газу становитиме 4,4 млн. кубометрів на рік, або 26 млн. грн., — інформує прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.
Як повідомила заступник директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Тетяна Варема, райони області доповіли про технічну готовність усіх котелень до початку опалювального сезону.
За повідомленням Тетяни Вареми, на виконання доручення Уряду щодо зменшення споживання на 30% природного газу, було складено перелік котелень, які переводяться на альтернативні види палива. Їх по області — 76.
Додатково з урахуванням державної субвенції у сумі 14,6 млн. грн. в області буде введено в експлуатацію ще 18 котелень. Усі вони практично готові розпочати опалювальний сезон. Виняток становлять котельні Малина і Бердичева, де проведено підготовчі роботи, але немає висновків експертної комісії, які мають надійти найближчим часом. Введення в експлуатацію тут заплановано на кінець року.
Житомир.info