У Литвина знову немає конкурентів у боротьбі за депутатство

У Литвина знову немає конкурентів у боротьбі за депутатство

З 27 вересня по 6 жовтня Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів дослідження в містах Новоград-Волинський та Баранівка, а також Новоград-Волинському, Ємільчинському, Баранівському та Червоноармійському районах Житомирської області. Соціологи опитали більш ніж 800 осіб щодо їх передвиборних уподобань. Можлива похибка результатів дослідження не перевищує 3,5%.
Майже четверта частина (24,8%) населення готова підтримати політичну силу Президента Петра Порошенка. Партія глави держави в цьому рейтингу є беззаперечним лідером. Крім президентського блоку, 5% бар’єр долають тільки ВО «Батьківщина» (8,1%) та Радикальна партія Олега Ляшка (7,4%).

На мажоритарних виборах конкурентів немає у колишнього спікера та нинішнього керівника Комітету з національної безпеки та оборони Володимира Литвина. Серед тих, хто готовий прийти на вибори та знає, за кого буде голосувати, більше ніж дві третини опитаних (72,4%) віддадуть свій голос за уродженця Новоград-Волинського району.
Найближчими переслідувачами екс-спікера у передвиборній гонці є Віктор Весельский з рейтингом у 7,4% та Віктор Гончарук з 5,7% голосів опитаних.
Останні події в державі, на жаль, не надто сильно вплинули на політичну активність громадян. Так, КМІС прогнозує, що явка на вибори складе класичні 60-65%. Соціологи констатують, що мінімальна явка буде складати 55%, а максимально можлива — 75%.