У Новограді-Волинському можна не користуватися перемикачем на радіоприймачі…

Вже традиційно до редакції газети «Звягель» надходять листи, або ж звернення по телефону з проханням допомогти вирішити певну проблему. Нещодавно одна з жительок міста звернулася до нас із питанням: «Чому у місті немає можливості ловити сигнали інших радіостанцій, окрім «Наше радіо»?
Варто зазначити, що ця проб­лема хвилює багатьох жителів нашого міста. Про це свідчать прохання на сайтах різноманітних радіостанцій розпочати трансляцію відомих радіо у Новограді-Волинському. Ось деякі з них:
«Доброго дня, «KISS FM». Чекаємо вас у м.Новоград-Волинський, Житомирської області. Місто — велике, а у нас «рекордна» кількість радіостанцій — аж… одна, і то — «Наше радіо». Дуже чекаємо вас. Ми очікуємо на якісну та танцювальну музику».
«Дорога адміністрація радіостанцій «ROKS FM» і «KISS Fm»! Будь ласка, проведіть ваші радіостанції у наше славне місто Новоград-Волинський. Я — водій і слухав вас у іншому місті — мені дуже сподобалося. А в Новограді ваших частот немає…».
«Мене цікавить одне питання: чому у Коростені ви розміщуєте свої передавачі, а Новоград-Волинський обходите боком? Адже у нас багато підприємств та фірм, що є гарним показником для реклами. І населення вистачає — 60000 чоловік».

У той час, коли у Новограді-Волинському на приймачі можна «впіймати» лише «Наше радіо», Коростень насолоджується «Рекорд FM», «Хіт FM» та «Русское Радио в Украине», а Бердичів — «Рекорд FM» та «Live FM».
Із питанням, яке всіх так хвилює, ми звернулися в Укр-держчастотнагляд. Там пояснили: «Встановлення обладнання для трансляції у певному місті — особисте бажання всіх радіостанцій. Якщо радіо бажає звучати у вашому місті, тоді просто отримує у нас дозвіл. Тож встановлювати обладнання чи ні, — залежить не від нас».
Дізнатися, чи варто шукати «нову хвилю», ми вирішили в адміністрації однієї з відомих «FM» і отримали відповідь: «При всій любові до Його Величності Слухача, ощасливити всіх неможливо. Для присутності радіостанції у певному місті повинна бути достатня кількість аудиторії, яка буде її слухати. Ваше місто, на жаль, поки що не потрапляє у список потенційних слухачів. Рішення про трансляцію ми приймаємо не «за заявками» радіослухачів, а зважаючи на чинники, які сприяють нашій стратегії розвитку».
Чи потрібне у нашому місті звучання інших радіостанцій, — звичайні перехожі вважають по-різному. Хтось слухає радіо лише тоді, коли їде в авто, хтось — на кухні, готуючи сніданок чи вечерю, а хтось — навіть не підозрював, що у Новограді-Волинському «процвітає» лише «Наше радіо». А що ж робити любителям різної музики та улюблених радіостанцій, поки наше місто залишається обділеним увагою? Напевно, слухати радіо в он-лайні і надіятися та чекати, що скоро з’явиться можливість зловити ще бодай одну хвилю.
Людмила ПЕТРУК