Перший ювілей: фінансовий Пенсійний клуб банку «Надра» відзначив день народження

Перший ювілей: фінансовий Пенсійний клуб банку «Надра» відзначив день народження

Всеукраїнський фінансовий Пенсійний клуб банку «Надра» відзначив свій перший день народження. Минулого року до Міжнародного дня людей похилого віку фінустанова відчинила двері першого в Україні клубу, де банкіри в неформальній обстановці, за чашкою чаю, допомагають людям поважного віку розібратися в тонкощах непростого світу фінансів. Нова зустріч, приурочена до свята, традиційно зібрала близько 1 тис. українських пенсіонерів у 100 відділеннях банку по всій країні. Цього разу учасники клубу навчалися протистояти психологічним маніпуляціям фінансових шахраїв.
За словами співробітників банку, тема заняття дуже актуальна, адже кількість випадків фінансових шахрайств постійно зростає. І найчастіше жертвами аферистів стають саме люди похилого віку — вони найлегше піддаються психологічному впливу. Тому банкіри вирішили допомогти пенсіонерам захистити себе і свої сім’ї від різних прийомів шахраїв, підготувавши пізнавальний семінар із протидії різноманітним маніпуляціям.
Зокрема, під час семінару фахівці банку «Надра» (ліцензія НБУ №21 від 21.11.2011 р.) разом із гостями Пенсійного клубу аналізували найбільш поширені випадки фінансового шахрайства, серед яких розповсюдження неправдивих чуток, фінансові піраміди, телефонні та кредитні афери і т.д., а також вчилися їм протидіяти на практиці. Багато учасників засідання розповідали про те, як вже ставали жертвами фінансових шахраїв і, виходячи з власного досвіду, навчали інших не робити таких помилок. Наприкінці зустрічі з нагоди першого дня народження клубу банкіри влаштували для гостей захоплюючу вікторину, в ході якої повторили всі фінансові теми, засвоєні пенсіонерами за рік.
За словами гостей фінансового клубу, вони залишилися задоволені зустріччю, здобутими знаннями і новими гарними знайомствами.
Дарина Михайлівна, м.Львів: «У Пенсійному клубі банку «Надра» дізналася багато корисного про те, як не стати жертвою шахраїв, як грамотно підходити до вибору фінустанов, яким збираєшся довірити кошти, як відрізнити правдиву інформацію від неправдивої, а також поспілкувалася з іншими пенсіонерами. Впевнена, нові знання знадобляться в житті, адже я сама іноді довіряла усіляким кредитним спілкам, тепер туди — ні ногою!».
Володимир Васильович, м.Тернопіль: «Вже вдруге відвідую Пенсійний клуб. Тема, яку розглядали цього разу, дуже актуальна. Особливо запам’яталася інформація про телефонні шахрайства і махінації аферистів із банкоматами. Тепер буду більш обережний».
Надія Іванівна, м.Херсон: «На зустріч прийшла з подругами — всім дуже сподобалося. Тепер будемо відповідальніше ставитися до своїх коштів. Отриманою інформацією обов’язково поділюся з дітьми і все їм детально розповім. Спасибі банку за корисно проведений час!».
П.ВАСИЛЕНКО