У вчиненні грабежу викрито раніше судиму звягельчанку

До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 20-річної жительки сусіднього районного центру про те, що її пограбувала невідома жінка.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група. Зі слів заявниці правоохоронці з’ясували, що на одній із центральних вулиць міста до неї несподівано підбігла незна-
йомка та силоміць відібрала сумочку, в якій знаходилися особисті речі та близько 500 гривень.
— Дівчина добре запам’ятала зовнішні прикмети зловмисниці і повідомила їх працівникам міліції, — розповів Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС. — За наявним описом оперативники карного розшуку впізнали місцеву жительку, яка раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок.
Відтак, правоохоронці навідалися за місцем проживання останньої. Коли на порозі квартири 46-річної звягельчанки з’явилися міліціонери, та помітно занервувала. Свою причетність до грабежу вона спочатку заперечувала, проте в ході розмови таки зізналася. А беззаперечним доказом її вини стало вилучення відібраних у заявниці речей. Окрім того, остання у затриманій упізнала свою кривдницю.
Як повідомив Сергій Рябошапка, розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.186 (Грабіж) ККУ, триває. Затриманій офіційно оголошено про підозру, судом їй обрану міру запобіжного заходу у вигляді тримання від вартою. За чинним законодавством, зловмисниці може загрожувати позбавлення волі строком до 6 років.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції