До уваги тих, хто отримує субсидії!

Змінено соціальний норматив житла для користування послугами з централізованого постачання холодної води для громадян, які, відповідно до законодавства, мають субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.
Зміну введено з 01.10.2014 року постановою Кабінету Міністрів України №409 від 06.08.2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунальних послуг». Постановою запроваджено встановити громадянам, які, відповідно до законодавства, мають субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, соціальну норму житла для:

  • користування послугами з централізованого постачання холодної води — 2,4 м3 на одну особу на місяць за наявності централізованого постачання гарячої води;

  • 4 м3 на одну особу на місяць за відсутності централізованого постачання гарячої води.


Зважаючи на те, що у місті на даний час відсутнє централізоване постачання гарячої води, то при наданні пільг і субсидій за базовий стандарт береться 4 м3 холодної води на одну особу на місяць. Таким чином постанова, увівши єдиний уніфікований стандарт, не дає можливості використовувати соціальний норматив по холодній воді, який встановлює місцевий орган самоврядування.
Вочевидь, виконавши і порівнявши розрахунки до сплати послуг зі спожитої води за місцевою базою і введеною уніфікованою державною, побачимо, що тепер за новою базою громадянам за послуги водопостачання доведеться платити дещо більше.
В.МАТВІЙЧУК, інженер ВУВКГ