У місті створено 11 прийомних сімей. Скільки ще дітей — без батьків?

\"УДля розвитку дитини надзвичайно важливою є турбота про неї дорослих. Батьки дають дітям життя, відповідають за догляд і виховання. Батьки допомагають відчути взаємне тепло і любов, передають дітям досвід поколінь, життєві цінності та духовність, виховують, задовольняють щоденні потреби, стають зразками для наслідування тощо. Усе це є дуже важливим для кожної дитини, якого б віку вона не була. Особливо для сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Кожна дитина має право на виховання у сімейному оточенні, незалежно від того, чи може її біологічна родина забезпечити нормальні умови життя та виховання, чи батьки неналежним чином виконують свої обов’язки.
Діти повинні зростати у сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, то альтернативою може стати прийомна сім’я.
Основна мета прийомної сім’ї — це тимчасове утримання й виховання дитини, яка приходить у сім’ю з дитячого державного закладу, з кризової сім’ї або з медичної установи.
В умовах прийомної сім’ї дитині надається соціальний захист, захист її майнових та житлових прав, догляд, виховання, корекція розвитку, вирішення медичних проблем, подолання психологічних травм, задоволення щоденних потреб дитини, яка залишилася без піклування рідних батьків.
Держава підтримує прийомну сім’ю: вона зберігає статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, і користується усіма пільгами. Прийомні батьки щомісяця від держави отримують кошти на утримання дитини.
У нашому місті вже створено 11 прийомних сімей, тут виховується 19 прийомних дітей із непростими долями.
Шановні новоград-волинці, за бажанням ви також можете створити прийомну сім’ю і на краще змінити долю дитини, котра потребує батьків. Якщо ви впевнені, що чужих дітей не буває, що подібні проблеми — це справа не лише держави та фахівців, що ви здатні подарувати любов і турботу — тоді звертайтеся у міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що знаходиться за адресою: вул.Шевченка, 31, телефон: 2-07-12.
О.КОТОВА, начальник відділу соціальної роботи МЦСССДМ