Хроніка 45/2014

\"ХронікаДОПОМОЖІТЬ ЗНАЙТИ ЖІНКУ
29 жовтня, в обідню пору, в районі «Зелених» зникла 72-річна мешканка с.Тальки — Данилишина Анастасія Солов’ївна.
Жінка була одягнена в чорну куртку із сірими коміром та манжетами на рукавах, у теплу сіру хустку, в чорні «дуті» чоботи, обрамлені зверху сірим штучним хутром. Дана особа невисокого зросту, худорлява, має сіро-голубі очі, ніс із горбинкою. Була із костуром, прикульгувала на праву ногу.
Якщо комусь щось відомо про дану особу, дзвоніть, будь ласка, за тел.: 102, 097-170-43-85 або 093-040-46-60.
РЕЗУЛЬТАТИ МІСЯЧНИКА ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ
Упродовж минулого місяця всі мешканці Новоград-Волинського району, в яких була у власності незареєстрована зброя, мали змогу на цілком законних підставах здати її до міського відділу міліції та уникнути як адміністративної, так і кримінальної відповідальності.
Широка агітаційна кампанія, проведена у місцевих засобах масової інформації, а також максимально лояльне ставлення до власників незареєстрованої зброї, які вирішили її здати, дали гарні результати. Загалом протягом жовтня до Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області громадяни добровільно здали 14 одиниць зброї, серед якої — 4 одиниці мисливської гладкоствольної, 1 — мисливська нарізна і 9 одиниць нарізної зброї армійських зразків. Переважно люди здавали зброю, яка перейшла їм у спадок, або ж не мали необхідності у її використанні.
Більша частина зданої зброї підготовлена для передачі на склад озброєння для подальшого її знищення. Але умови проведення місячника передбачають те, що громадянин, який добровільно приніс у відділ міліції незареєстровану зброю, має право згодом оформити її на себе. Тож 3 одиниці зброї уже зареєстровано в особисте користування.
Загалом на території Новоград-Волинського району зареєстровано 1327 осіб, які мають у користуванні 1579 одиниць різних видів зброї, серед якої переважає мисливська та газова. Працівники міліції постійно перевіряють, як власники зброї дотримуються чинного законодавства, адже, оформлюючи дозвіл на володіння зброєю, людина добровільно бере на себе зобов’язання щодо дотримання визначених законом правил її реєстрації, зберігання і носіння.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ

«ЗІПСОВАНА» ВЕЧЕРЯ
64-річна мешканка міста, ввечері, вирішила з’їздити велосипедом до магазину, проте, коли вийшла з будинку, свого транспортного засобу у дворі вже не знайшла.
Жінка одразу зателефонувала до міліції. А за кілька годин правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 25-річний мешканець райцентру. Як не дивно, але крадій уже встиг продати велосипед і накупляти горілки, цигарок і харчів. Та ось неборака все те випити і з’їсти не встиг.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським МВ