Футбольний сезон команди ветеранів: фіналісти кубку і «бронза» чемпіонату

Стоять (зліва направо): Володимир Гамма, Олександр Хамула, Олександр Бучинський, Юрій Михайлов, Іван Стецик, Олександр Лопатюк, Олександр Козирь, Олександр Горбаченко, Валерій Курманчук, Сергій Каліновський, Андрій Лось; присіли: Руслан Скідан, Ігор Вакуленко, Валерій Блізніченко, Микола Сірук, Геннадій Челядін, Тетяна Блохіна, Едуард Мезенцев, Сергій Макєєв, Іван Гребенчіков, Ігор КовальчукНещодавно завершився чемпіонат області серед команд футбольних ветеранів. Переможцем першості стали житомиряни, новоград-волинський «Авангард» посів високе третє місце.
Враженнями від футбольного сезону ділиться начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Володимир ГАММА: «Слова щирої вдячності хочу висловити від усіх вболівальників (повірте, їх було не мало) футбольній команді ветеранів «Авангард». У ній зібралися люди, яким — за 40, і які неймовірно люблять футбол. Вони — різні за професією, різних політичних поглядів, різні за віком — кому 40, кому й 60 років, але всі неймовірно люблять футбол. Учора вони захищали честь головної футбольної команди «Авангард», а сьогодні — ветеранського футболу нашого рідного міста.
Спортивний сезон для нашої команди розпочався у квітні кубком пам’яті Стародубова Валерія Андрійовича — голови федерації футболу Житомирщини 1970-90 років. У кубку взяли участь 10 команд. «Авангард» дійшов до фіналу, де зустрівся з командою міста Андрушівки, яка й стала переможцем у серії післяматчевих пенальті — 5:4.
Участь у чемпіонаті ветеранський склад «Авангарду» розпочав у травні. 12 команд були розподілені на дві групи. У своїй групі «Авангард» посів перше місце і вийшов до фінальної частини першості, в якій загалом взяли участь чотири команди: «Полісся» (Житомир), ФК «Попільня», «Авангард» та «Явір» (Потіївка).
Як уже згадувалося, першими стали житомиряни, вигравши у фіналі у команди з Попільні — 1:0. «Авангарду» і «Явору» залишилося боротися за третє місце. З рахунком 1:0 перемога була за «Авангардом». Переможний гол — на рахунку Андрія Лося.
Фінансування команди — скудне. З міського бюджету було виділено 5700 грн. Та була інша допомога. Тож згадаємо про спонсорів: Ігор Токовий, фонд Литвина «Майбутнє Полісся», приватні підприємці — Юрій Михайлов, Валерій Блізніченко, Сергій Макєєв, Юрій Ковальчук, Віктор Папіш. Проте основні кошти — з кишень футболістів.
Як лікаря потрібно відмітити Павла Сімчука, який із душею та повагою ставився до кожного футболіста. Як тренера відзначимо Івана Гребенчікова. Організаторів команди — Геннадія Челядіна, Ігоря Вакуленка».
Підготував Олег БРЮХАНОВ