Підтримка для військових АТО — дві машини швидкої допомоги

Вже досить тривалий час волонтери міста та небайдужі жителі збирають кошти на автомобіль швидкої допомоги для учасників АТО. З неймовірними зусиллями, виконавши великий об’єм роботи, машину вдалося таки придбати. Ініціатором проекту «Машина для АТО» став приватний підприємець Юрій Михалечко (магазин комп’ютерної техніки «ЮТА»). Взялися допомагати волонтерська група «Новоград SOS», волонтери інших груп та небайдужі жителі міста.
Про ідею придбати авто розповідає засновник волонтерської групи «Новоград SOS» Ігор Саксін: «Ми вирішили придбати машину швидкої допомоги для наших підрозділів. Рішення було важким, але вибору не залишалося. Доставляти продукти і речі необхідно, та немає на чому. Також не було можливості вивозити хворих та поранених». Волонтер розповів, що частину грошей вони вже мали, левова частина — допомога від звичайних жителів міста, багато коштів зібрали у магазинах «Престиж», «Промінь», «Вілма» та інших, допоміг і один кандидат у депутати.
У реалізації проекту допоміг колектив СТО «Драйвер» (м.Чоп) — і фінансово, і роботою, і небайдужістю (передали теплі речі, продукти, цигарки для учасників АТО). Охочих долучитися до реалізації проекту виявилося не мало. Адміністрація м. Чоп подарувала новий акумулятор для авто, ужгородські волонтери передали повний комплект зимової гуми, а колектив СТО у м.Мукачеве безкоштовно запропонував свої послуги.
За допомогою у зборі коштів волонтери зверталися до кандидатів у депутати. Багатьох жителів цікавило питання, чи відгукнувся хтось. Волонтери довго не називали ім’я єдиного, хто згодився допомогти, адже сам кандидат не хотів цього афішувати. Та вже всім стало відомо, що саме Віталій Бойчук допомагав військовим і волонтерам ще до виборів і сказав, що робитиме це і надалі, незважаючи на результати виборів. Саме він дав значну суму для купівлі авто і сам придбав ще одну машину швидкої допомоги і передав її 10-му батальйону територіальної оборони. Віталій Михайлович і досі не хоче, щоб озвучували його ім’я, адже не вважає це героїчним вчинком. Він переконаний, що тут немає чим хвалитися: «Я відповідаю за себе і за свої вчинки. Я знаю, що й інші депутати роблять багато добрих справ. Придбати авто мене надихнула робота волонтера Ігоря Саксіна, який віддасть останнє, щоб комусь допомогти. Також у мене на роботі є хлопець, який зараз — у зоні АТО, тому це мій обов’язок, як патріота, допомогти».
Тепер у волонтерів м.Новоград-Волинський є можливість доставляти гуманітарну допомогу в АТО, передачі від рідних, консервації у скляних банках, а на зворотньому шляху — вивозити хворих, поранених. Часто шукають авто, щоб перевезти тіла загиблих, тепер, за допомогою придбаної машини, ця проблема теж буде вирішена.
Зараз машина швидкої допомоги перебуває у ремонті, але вже скоро вона буде підготовлена, і всі небайдужі зможуть допомагати учасникам АТО теплими речами і продуктами.
Людмила ПЕТРУК