Жінку, яка була в розшуку, виявили мертвою...

У минулому номері «Звягеля» ми подавали інформацію про зникнення 72-річної мешканки села Тальки — Данилишиної Анастасії Солов’ївни.
Оголошення до редакції принесла племінниця зниклої Наталія. За її словами, тітка 28 жовтня приїхала до них у гості. Наступного дня, як годиться, всі поснідали. Наталя розчесала тітці косу, заплела її.
А потім Анастасія Солов’ївна заспішила додому. Говорила, що має ще цього дня варити голубці. Тож, попрощавшись із родичами, пішла з «Лубчиці» на зупинку в «Зелені» на рейсовий автобус, який мав завезти її до села.
Не довіз. Анастасія Солов’ївна того ж дня зникла.
Її племінниця Наталія оббігала всі морги, всюди дзвонила, але тітка, наче крізь землю провалилася.
Тоді Наталія звернулася до міліції. Розповіла свою історію. Затим пішла по місцевих редакціях і рознесла оголошення про зникнення родички.
А через кілька днів містом поповзли чутки, начебто, на території заводу антибіотиків знайшли труп літньої жінки. Одне джерело навіть нас повідомило, що це була саме громадянка Данилишина.
Аби з’ясувати обставини, звернулися до місцевого відділу міліції. Однак нам повідомили, що «ніяких мертвих жінок вони не находили».
Ну, не знаходили, то не знаходили. Але, щоб розвіяти будь-які сумніви, ми зателефонували (було це 11 листопада) до Наталії, аби дізнатися про долю її тітки.
Племінниця одразу із сумом повідомила, що Анастасію Солов’ївну… поховали. Цього дня.
Наталя нам також повідала про те, що тітку і справді знайшли на території вищезгаданого заводу, за складами. Але як туди, проминувши дві прохідні, потрапила літня жінка, лишається таємницею. А померла Анастасія Солов’ївна, як сказав племінниці слідчий, від серцевої недостатності.
Хоча Наталія запевняє, що тітка ніколи не жалілася на серце. «Мала проблеми тільки з руками та ногами. Тобто, в неї був ревматизм. А чого вона пішла туди на завод… це для всіх лишається загадкою. А знайшов тітку, на одинадцятий день, собака охоронця. Пес був завжди прив’язаний, а коли його відв’язали, то він і привів до моєї тітки», — сказала наостанок Наталія.
І справді, дивний, загадковий випадок.
Та, сподіваємося, що працівники міліції дадуть газеті свою версію загадкової смерті жительки села Тальки.
Микола МАРУСЯК