Колишніх міліціонерів не буває

Колишніх міліціонерів не буває

З нагоди Дня вшанування пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ, яке відзначають 10 листопада, колег, міліціонерів, які пройшли службу від періоду патрулювання на конях, а згодом — на мотоциклах, від карабінів, гвинтівок до пістолета Макарова, від сторожової до позавідомчої охорони, привітав керівник Новоград-Волинської міліції Сергій Рябошапка. Він вручив ветеранам квіти, цінні подарунки та побажав довгих років життя.
У першу чергу керівник підрозділу відвідав найповажнішого за віком — 88-річного співробітника тодішнього КПЗ, старшину міліції Павла Логвіновича Козира. Чоловік пройшов важкий життєвий шлях. Свої юнацькі роки він провів у боях Великої Вітчизняної війни. Гідно відстоював свою рідну землю. Здобувши перемогу, чітко вирішив, що й надалі охоронятиме права і свободи громадян, підтримуватиме мир і спокій у державі. Відтоді Павло Логвінович поповнив міліцейські ряди і присвятив службі все своє життя.
Також серед усіх ветеранів ОВС Звягельщини хочеться відзначити чарівну міліціянтку, справжнього професіонала, старшого інспектора у справах неповнолітніх, капітана міліції, 87-річну Ганну Миколаївну Ізмайлову. Ця жінка ще може показати приклад будь-якому початківцю, адже її бойовому настрою та духу можна лише позаздрити. Пам’ятають Ганну Миколаївну не лише колеги, а й багато мешканців Новоград-Волинщини. Сьогодні, вже дорослі чоловіки, а в минулому — «неслухняні діти», яким співробітниця міліції у свій час «давала прочухана», дякують за її профілактичні роботи. Адже вона змогла вберегти і поставити на правильний шлях не одну людську долю.
Усі ветерани були щиро раді візиту нинішнього начальника міліції. Адже роки, віддані службі в органах внутрішніх справ, не залишились позаду. Кожен із тих, хто носив і носить міліцейський мундир, знають, що колишніх міліціонерів не буває. І ветерани, немов у змові, проводжаючи свого гостя, казали: «Ви ще можете на нас розраховувати. Будемо раді вам допомогти і словом, і ділом!».
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області