Міжнародним турнір не став

Міжнародним турнір не став

П’ятеро вихованців Новоград-Волинського клубу кіокушин-карате взяли участь у турнірі з цього виду спорту, що проходив в Ужгороді на початку листопада. Спочатку планувалося, що змагання відвідають спортсмени із ближнього зарубіжжя, однак країни-сусіди вирішили не відправляти дітей віком 8-17 років до України, посилаючись на нестабільну обстановку в нашій державі.
Утім, навіть за відсутності міжнародної конкуренції, на татамі точилася гостра боротьба за призові місця між представниками 19-ти команд. Особливо відчутно це було для новоград-волинських спортсменів, більшість із яких нещодавно, в силу свого віку, лише дебютували у старших вікових категоріях. Приміром, проти того ж Олександра Кузубяка (13 років), котрий важить 46 кг, жереб «підбирав» опонентів 50 кг і важче.
«Коли спортсмен лише дебютує у новій для себе віковій категорії, йому спочатку складно адаптуватися. Часто — з психологічної точки зору, бо суперники трапляються на голову вищі», — розповідає про особливості перебігу змагань тренер Олександр Гордієнко.
Тим не менше, згаданий Олександр Кузубяк здобув третє місце. Таке ж досягнення — у 12-річної Лілії Ботіної.
Срібними призерами змагань стали Андрій Чаплінський (12 років) і Юлія Гедзюк (10 років).
Цікаво, що паралельно із цим турніром у тому ж спорткомплексі проходив чемпіонат Європи з бойового самбо. У складі збірної України виступав наш земляк Федір Рябков, котрий посів перше місце в абсолютній ваговій категорії.
«Від імені обласної федерації кіокушин-карате хочемо привітати нашого товариша Федора Рябкова із цим успіхом», — додав Олександр Гордієнко. Його ж вихованці наразі готуються до кубку області, за підсумками якого буде сформовано обласну збірну для участі в кубку України.
Олег БРЮХАНОВ