Як українці у московських «Лужніках» боролися

Як українці у московських «Лужніках» боролися

Звягельська борчиня Світлана Рижикова за час своєї спортивної кар’єри здобула десятки нагород, якими прославила рідний Новоград-Волинський. Нині вона — член збірної України з вільної боротьби, а відтак і рівень турнірів, у яких дівчина бере участь, незрівнянно вищий.
Цими днями жіноча збірна України з вільної боротьби повернулася з Москви. У тамтешньому спорткомплексі «Лужнікі» проводилися командні змагання у рамках відкритого кубку європейських націй. Іншими словами — кубок Європи.
Шість команд-учасників були розподілені на дві групи. Українкам дісталися в суперники збірні Болгарії та Азербайджану. У непростій боротьбі (зокрема, Світлані Рижиковій довелося протистояти бронзовій призерці чемпіонату світу) українська збірна посіла друге місце у групі й отримала право позмагатися за командне третє місце на турнірі.
Тут суперником виступила збірна Білорусі, яку українки успішно побороли і здобули бронзові нагороди. А перше місце господарі-росіяни залишили за собою, здолавши у фіналі збірну Азербайджану.
«Боротися на такому рівні проти цьогорічної призерки чемпіонату світу, а також у наступному поєдинку — проти срібної призерки чемпіонату Європи, — це неоціненний досвід», — вважає перший тренер Світлани Рижикової Юрій Мірзабекян. Нині Світлана живе і тренується у Львові. Однак, коли приїздить до Новограда, обов’язково відвідує тренування, які проводить її перший наставник.
Олег БРЮХАНОВ