Тепла осінь додає оптимізму

Як би не намагалися себе втішити, але національна валюта дешевшає. Та й без того в осінньо-зимовий період ціни на продукти харчування завжди трохи зростають. Лише лагідна цьогорічна осінь зігріває душу.
Удвічі, від літа, подорожчали домашні яйця — 24-26 грн./десяток, фермерські — 13,50-14,50 грн., молоко вже — 12-14 грн./«півторачка», домашній сир — від 14 грн./шматочок, сметана збирана — 15 грн./півлітра.
Сало — 20-50 грн./кг, підчеревина — 48-50 грн./кг, биток — 65 грн./кг, вирізка — 65 грн./кг, фарш — 50 грн./кг, стегно — 50 грн./кг, яловичина — 40-67 грн./кг, яловичий язик — 95 грн./кг, домашня курка — 100-160 грн./тушка, качка — 90-130 грн./тушка, гуска — 140-200 грн./тушка, індик — 170-250 грн./тушка.
Апельсини — 20-25 грн./кг, мандарини — 17,50-29 грн./кг, лимони — 18-24 грн./кг, яблука — 6-9 грн./кг, ківі — 22-35 грн./кг, подешевшали банани — 17-18 грн./кг, гранати — 33 грн./кг, хурма — 35 грн./кг, виноград — 18-28 грн./кг.
Картопля — 2 грн./кг, столові буряки — 2-3 грн./кг, морква — 1,50-2,50 грн./кг, капуста білокачанна — 1,20-2 грн./кг, цвітна — 10 грн./кг, пекінська — 8,50 грн./кг, болгарський перець — 20 грн./кг, помідори — 14-16 грн./кг, «злетіла» ціна на огірки — 40 грн./кг, цибуля — 2 грн./кг, зелена цибуля — 50 грн./кг, часник — 24 грн./кг.
Гарний вибір риби: жива — 18-40 грн./кг, заморожена — 8,50-100 грн./кг, копчена — 28,50-135 грн./кг, солена — 23-50 грн./кг.
Цукор цього тижня продавали по 360 грн./мішок, зранку швидко розкупили олію на розлив — 12 та 14 грн./літр.
Окрасою базарного дня стали дівчата з Житомира, які у костюмах старовинних ляльок продавали великі льодяники на паличці — 3-10 грн./шт.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК