Хроніка 47/2014

ПАТРУЛЬНІ МІЛІЦІОНЕРИ ВИКРИЛИ «НАРКОКУХНЮ»
До інспекторів патрульної служби Новоград-Волинського міськвідділу міліції під час вечірнього патрулювання звернулися місцеві жителі, повідомивши, що в одному із будинків, що розташований майже на околиці міста, постійно збирається група підозрілих молодиків, які поводяться неадекватно.
Аби перевірити отриману інформацію, працівники міліції вирушили за вказаною адресою. Втім, у будинку не світилось, тому правоохоронці вирішили деякий час простежити за ним.
Уже через півгодини інспектори помітили двох чоловіків, які попрямували до будинку. А потім з’явився і третій молодий чоловік. Він і сказав правоохоронцям, що йде до своїх друзів. А ті вже на нього чекали із набраними «дозами» у медичних шприцах.
— Усі троє затриманих виявились наркозалежними, віком від 29 до 35 років. До того ж, кожен із них уже мав судимість за аналогічні злочини, — повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка. — Нині слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Відповідальність за цей вид злочину передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант

ВОДІЯМ НЕОБХІДНО ПІДГОТУВАТИ СВОЇ АВТО ДО ЗИМИ
Пролітає сніг, усклад­нюєть­ся проїзд по дорогах, тож Державтоінспекція наполегливо рекомендує водіям підготувати свої автомобілі до експлуатації в зимовий період.
Рекомендації для холодної пори року включають у себе заміну гуми на зимову, перевірку гальм, зовнішніх світлових приладів, систем обігріву та охолодження, звичайно ж, вимогу безумовного дотримання Правил дорожнього руху. Особливо це стосується водіїв пасажирського та вантажного транспорту, яким слід також використовувати антибуксувальні пристрої. Тож подбайте, аби сніг, заметілі та ожеледиця не застали вас зненацька. Саме в перші дні зими збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод.
Державтоінспекція звер­тається до водіїв із проханням бути особливо обережними під час погіршення погоди.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник Новоград-Волинського ВДАІ, майор міліції

ПРОВОДИТЬСЯ НАБІР НА НАВЧАННЯ ДО ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ СИСТЕМИ МВС УКРАЇНИ
Запрошуємо юнаків, які у 2015 році закінчують середню школу (ПТУ, технікум), для вступу у ВНЗ внутрішніх справ та отримання юридичної освіти.
У зв’язку із тривалим оформленням особової справи кандидата на навчання, оформлення документів розпочинається із січня 2015 року.
Вищі навчальні заклади системи МВС України:

  • Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ;

  • Київський національний університет внутрішніх справ;

  • Харківський національний університет внутрішніх справ;

  • Одеський державний університет внутрішніх справ.


Вимоги до кандидатів: вік до 25 років, повна загальна середня освіта, добра фізична підготовка, необхідне зовнішнє оцінювання за наступними трьома предметами (українська мова та література, історія України, математика чи іноземна мова на вибір), кандидат та його родичі не притягувалися до кримінальної відповідальності.
Більш детальна інформація: м.Новоград-Волинський, вул.І.Франка, 3а, каб. №6, моб.: 093-704-73-08.
Олена ПЕТРУК, капітан міліції