Збірна Житомирської області з тхеквондо показала гарні результати

Збірна Житомирської області з тхеквондо показала гарні результати

У першій декаді листопада у Вінниці відбувся чемпіонат України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл, ДЮСШ олімпійського резерву та клубів із тхеквондо (ВТФ). Ці змагання стали одними з найважливіших у році, адже зібрали кращих представників цього виду спорту з усієї України. Цього разу до Вінниці приїхали 560 тхеквондистів (46 команд). Прибула навіть команда з м.Дружківка Донецької області.


Але навіть за такої високої конкуренції збірна Житомирської області показала гарні результати, здобувши п’ять медалей. Чемпіонкою України у ваговій категорії 45 кг стала Олександра Бойко. Срібло — у Назара Михайлова (категорія 50 кг) і Віталія Костянця (понад 55 кг). Бронзовими призерами стали Сергій Качуровський (кадети, 57 кг) і Дар’я Балюта (32 кг).
У цьому році вперше до складу збірної команди Житомирської області, за підсумками попередніх змагань, були включені наші земляки Дмитро Зелюнко, Артем Наумов (ЗОШ №7) та Вадим Лисюк (гімназія). І хоча їм не вдалось завоювати медалей, проте досвід, набутий під час поєдинків, стане у пригоді в майбутньому.
Варто відзначити високий рівень організації змагань. Поєдинки проводилися одночасно на п’яти кортах із використанням електронної системи суддівства DAEDO, що дозволяє нараховувати залікові бали автоматично за допомогою датчиків, розташованих у захисних протекторах спортсменів. На кожному корті працювали по 4 камери, щоб забезпечити більш якісне й обгрунтоване рішення при оскарженні тренерами тих чи інших суперечливих епізодів.
Нагадаємо, що секція олімпійського тхеквондо у Новограді-Волинському діє з вересня 2013 року в спортзалі ЗОШ №7.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради