Підготовчі турніри — запорука успіху на чемпіонаті України

Підготовчі турніри — запорука успіху на чемпіонаті України

Хоча чемпіонат України з вільної боротьби серед спортсменів вікових категорій 2000-2001, 2002-2004 років народження запланований аж на травень наступного року, вже зараз, шляхом участі у всеукраїнських турнірах, борці цих вікових груп набуваються досвіду. Всеукраїнські і регіональні змагання відбуваються ледве не щотижня.
14 листопада п’ятеро звягельчан побували у Києві — на турнірі з вільної боротьби, присвяченому пам’яті срібного призера Олімпійських ігор Євгена Бусловича. Житомирську область представляв лише Новоград. У суперниках — борці зі столиці, Київської області, Сум, Харкова, Полтави та інших крупних міст, — розповів «Звягелю» тренер команди Юрій МІРЗАБЕКЯН.
Друге місце поталанило вибороти Денису Обуху (категорія 42 кг), котрий провів шість поєдинків і поступився лише у фінальному.
За треті місця боролися Арсен Мірзабекян і Михайло Ничипорук. Обоє поступилися представникам команди господарів турніру.
Незадовго до цього спортсмени вищезгаданих вікових груп спробували свої сили на змаганнях у Боярці. Там виступили успішніше. Арсен Мірзабекян (32 кг) та Іван Оксюк (23 кг) стали переможцями. Денис Обух і Михайло Ничипорук (47 кг) посіли другі місця.
Також цими днями у Бердичеві відбувся командний чемпіонат Житомирської області. Сім команд (у складі кожної — по десять борців) змагалися за коловою схемою. Запекла боротьба точилася між збірними з Новограда-Волинського, Бердичева, Коростеня і Малина, у якій нашій команді пощастило вийти переможцем.
Склад команди: Михайло Кулініченко, Олексій Васильєв, Ігор Бриковець, Денис Боровський, Вадим Назаров, Богдан Рейстровий, Вадим Мартинюк, Дмитро Горбатюк, Дмитро Шпічковський та Віталій Бондар.
Водночас тренери відзначили непоганий виступ і дівочої команди.
Паралельно з командним чемпіонатом серед старших спортсменів, у тому ж таки Бердичеві, проходила відкрита першість ДЮСШ у молодшій віковій групі. На схвальні слова від тренерів заслужили Богдан Котович (1 місце) і Богдан Гарбузюк (3 місце).
Олег БРЮХАНОВ