Звернення міського голови за підсумками парламентських виборів 2014 року

Шановні депутати, виборці. Слава Богу, завершилася виборча кампанія, маємо новий парламент України. Настало право сказати своє слово і владі, якій законодавством заборонено його висловлювати під час виборчої пори. Міська влада повністю забезпечила виборчий процес — від початку і до завершення — матеріально-технічними, організаційними потребами. При всьому тому, що мало місце, що було, міська влада, голова — вистояли, витерпіли все: і тиск, і «наїзди», претензії, вимоги, наполягання з боку ради політичних сил, кандидатів у народні депутати, їх численних прибічників.
Ми, влада, показали приклад додержання вимог законодавства, врахування прав усіх суб’єктів передвиборної діяльності. Нас не втягнули у вузькопартійні міжпартійні розбірки, незаконну участь у забороненій для влади агітації, пропаганді за тих чи інших політичних та фізичних суб’єктів.
Моя особиста, наша позиція була і буде: «Борітеся — поборете! Хай Бог помагає!» Правда, правдивість і справедливість! Рівне ставлення до всіх суб’єктів суспільного життя.
Нагадую і підтверджую свою безпартійність, а також те, що нікому і нічим не заборгував! На добро відповідав і буду відповідати добром! На адресу міської ради, міськвиконкому, голови (практично!) не надійшло жодної офіційної скарги, претензії, а це — для мене найважливіше! Всі інші закиди рішуче відкидаю! Жодної заяви, подання не було надано також органам прокуратури, внутрішніх справ та судам. То, які питання, претензії ?! Вчимося жити в демократичній і правовій державі!
Висловлюю вдячність: усім виборцям міста — за участь у виборах, голосуванні; політичним і громадським організаціям — за більш-менш конструктивну позицію, передвиборну роботу, політичну відповідальність і терпимість, усім виборчим комісіям, виконавчим органам влади, зокрема, відділу ведення Державного реєстру виборців (начальник Т.В. Соколюк) — за підготовку списків виборців; кандидатам у народні депутати України — за вболівання і підтримку інтересів українського народу та Новоград-Волинської територіальної громади, а також необхідності реформи місцевого самоврядування, за толерантність (у більшості своїй); засобам масової інформації — за зважений підхід до висвітлення передвиборної кампанії.
Як результат, у місті вдалося уникнути негативних проявів, диких ексцесів — розправ над опонентами.
Разом із тим засуджую цілеспрямовані дії (схожі на корпоративний зговір-домовленість) прибічників більшості кандидатів щодо цілеспрямованого паплюження чинного народного депутата України від нашого виборчого округу №65 В.М.Литвина, його родини, близьких.
Ціную його витримку, політичну культуру, чітку програму дій щодо поточного і перспективного життєзабезпечення всіх територіальних громад виборчого округу. Саме на це направлені соціальні угоди, в тому числі і з владою м.Новоград-Волинський на роки його каденції. Та й немає потреби говорити. «Где само дело за себя говорит, к чему слова?» — цитуючи Цицерона. Заслуговує цього вислову, поваги передвиборна позиція кандидата в народні депутати Віталія Бойчука, який словом і ділом демонстрував високий рівень конструктиву, політичної культури, толерантності. За такими — майбутнє України!
Отже, все, що відбулося, — це вже історія. Було б добре, якби висновки, пройдені уроки стали для всіх нас повчальними на шляху до демократії, більш високого рівня політичної культури, людяності, відповідальності.
Особливо це стосується виконання передвиборних програм партій та кандидатів, навіть тих, які в більшості своїй не були обрані чи підтримані голосами виборців. І виконання обіцяного, задекларованого є честю кожного з них. А тому закликаю всіх до продовження роботи, реальними справами підтверджувати свою відданість людям.
Зокрема, не маючи навіть найменшої упередженості до кандидата Сергія Маяцького, (за його ж словами) з великою підтримкою виборців, дієвого члена громади міста Новограда-Волинського, який і допомогу війську направив, і дороги на Смолці відремонтував, інше забезпечив, — закликаю його до логічних подальших дій та виконати обіцяне. Влада готова допомогти Вам у цьому: ми за бюджетні кошти капітально відремонтували вулицю 50-річчя Жовтня. За Вами — продовження: вулиці Потапова та Гранітна, які потрощені високоваговим транспортом із продукцією Вашого каменедробильного заводу. За Вами — вибір і забезпечення реалізації одного з варіантів: облаштування прямої дороги до Шепетівської траси або вивіз гранітної продукції залізницею через її перевалку на спеціальному пункті. Це Вам — цілком під силу. Іншого не може бути! Десятки років трощаться міські вулиці приватним підприємством, яке нічого не вносить міській громаді!
З повагою, розумінням, підтримкою ставлячись до всіх суб’єктів міської громади, закликаю громадсько-політичні організації не забути, не покинути сам-на-сам своїх кандидатів і надалі словом і ділом підтримувати їх, допомогти додержати слово, обіцянки. Адже не за горами чергові вибори місцевих рад, люди згадають і запитають. Готуйтеся до виборів. Оберіть достойних — і буде нам усім бажане. Пройде певний час — розповім, хто і що робить і зробив. Міська влада — і тільки — відповідає за все. Допомагайте всі.
Звертаюся до всіх кандидатів з проханням охолонути, заспокоїтися і спрямувати енергію, емоції-амбіції в конструктивне русло — на роботу в ім’я людей. Міська влада буде рішуче присікати факти переслідування, спроби помсти, подальшого нагнітання й без того напруженої морально-психологічної ситуації в громаді.
Шановні колеги! Пам’ятаймо: влада — ми, депутати, працівники виконавчих органів, державних служб — наділені довірою людей і маємо, зобов’язані нести свій важкий хрест. Це буде!
Наша сила — у щирості, взаємопідтримці! Пам’ятайте: Троя (і не одна інша держава!) загинули через те, що не могли відрізнити друзів від ворогів. У мене ворогів немає! Є не друзі! І я дуже всіх навчився розрізняти!
Зі щирою повагою Новоград-Волинський міський голова Володимир ЗАГРИВИЙ