У ЗОШ №7 відкрито меморіальну дошку загиблому в зоні АТО

У ЗОШ №7 відкрито меморіальну дошку загиблому в зоні АТО

21 листопада 2014 року, відповідно до Указу Президента України Петра Порошенка, вперше українці відзначали День Гідності та Свободи.
Саме цього дня у ЗОШ №7 відбувся мітинг-реквієм, присвячений відкриттю меморіальної дошки випускнику школи, загиблому в зоні АТО захиснику Батьківщини, справжньому патріоту своєї країни, капітану медичної служби Дмитру Герасимчуку.
Зі вступним словом до присутніх звернувся міський голова Володимир Загривий: «Сьогодні — відкриття першої меморіальної дошки в знак пам’яті про загиблих героїв-захисників, які боронили нашу землю. На сьогодні 4 тисячі наших земляків із міста Новограда-Волинського, із нашого та сусідніх районів беруть участь у війні, у захисті нашої Батьківщини. 19 із них — поклали свої голови за гідність, за демократію, за наші з вами права».
Також зі словами невичерпного смутку до присутніх звернулася класний керівник загиблого героя Тетяна Савич, яка охарактеризувала Дмитра як скромну, добру, чуйну людину, з активною життєвою позицією, пригадавши минулі шкільні роки.
Право урочисто відкрити меморіальну дошку пам’яті капітана медичної служби Дмитра Герасимчука було надано міському голові Володимиру Загривому та начальнику управління освіти і науки міської ради Ользі Ільяховій.
Присутні вшанували українських військових, які загинули в зоні АТО, хвилиною мовчання. Невдовзі для увіковічнення пам’яті загиблих воїнів меморіальні дошки будуть встановлені у всіх навчальних закладах міста, випускниками яких були герої-захисники України. А також у місті буде встановлено пам’ятний знак борцям за свободу, за незалежність, за наше майбутнє.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради