Вже із грудня за тепло будемо платити по-новому

Вже із грудня за тепло будемо платити по-новому

Майже в 1,3 рази зросте тариф на послуги з централізованого опалення для жителів будинків без теплових лічильників. Якщо нині ця категорія населення сплачує за теплопостачання за тарифом — 6,38 грн. за опалення 1 кв.м житлової площі, то з 15 грудня вводиться в дію тариф, що становитиме 8,23 грн. за 1 кв.м.
Не омине зростання вартості послуги і мешканців багатоповерхівок, що обладнані лічильниками теплової енергії. Щоправда, для них цей стрибок тарифу не такий значний — із 341,34 грн. за 1 гігакалорію до 349,91 грн., але вже другий після завершення минулорічного опалювального сезону. Зазначимо, що минулої зими ця категорія сплачувала за спожите тепло за тарифом 269,75 грн./Гкал.
Відповідне рішення регламентується Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 17.10.14 р. №146. У вищезазначених тарифах враховано податок на додану вартість.
Водночас директор «Теплокомуненерго» Людмила Тодорович нагадує про необхідність своєчасної оплати за спожиті послуги, адже безперебійність теплопостачання напряму залежить від відсутності боргів у підприємства за газ.
Олег БРЮХАНОВ