Новорічна міська ялинка потребує коштів

Наближаються новорічні свята, а разом із тим жителі міста розпочинають прикрашати свої домівки, новорічна ілюмінація з’являється на фасадах будинків та вулицях, а в центрі міста, на площі Лесі Українки, традиційно встановлюється головна ялинка міста, яку з нетерпінням, насамперед, очікує дітвора.
Щороку міська влада витрачає кошти лише на монтаж, прикрашання та демонтаж новорічної ялинки, бо це українська традиція — прикрашати новорічну ялинку, співати колядки та щедрівки біля неї. Сума коштів щорічно різна — в минулому році, наприклад, було витрачено 12,5 тис. грн. А на придбання штучної новорічної красуні необхідно понад 300 тис. грн., а вона також потребує щорічних коштів на монтаж, демонтаж та прикрашання. Щорічна реклама на огорожі розміщується за рахунок приватних підприємств міста.
Не встановлювати ялинку взагалі не можна, бо цього свята найбільше чекають наші діти, які не уявляють Новий рік без ялинки, Діда Мороза та Снігуроньки, які, до речі, будуть «запалювати» новорічну ялинку 19 грудня 2014 року.
Щодо дорослих, то кожен святкує так, як йому дозволяє виховання.
УЖКГ,Е та КВ міської ради