Хроніка 5/2015

У ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА ВИЛУЧИЛИ МАЙЖЕ ЛІТР ОПІЮ
Цими днями працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Новоград-Волинського МВ виявили у 33-річного жителя райцентру пластикову пляшку, частково заповнену рідиною коричневого кольору, за попередніми даними — ацетильованим опієм.
Нагадуємо, що статтею 309 Кримінального кодексу України за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту передбачено покарання як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі на строк до 3 років.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ПІД КОЛЕСАМИ «МЕРСЕДЕСА» ЗАГИНУЛА ЖІНКА. ДОПОМОЖІТЬ ВСТАНОВИТИ ОСОБУ!
Пізнього вечора на міжнародній автодорозі «Київ-Чоп», у Новоград-Волинському районі (на об’їзній), сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої смертельно травмовано жінку.
Близько 21:55, 23 січня, на 221-му км. автодороги «Київ-Чоп», водій автомобіля «Мерседес», 39-річний житель міста Львова, рухаючись у напрямку м. Рівне, здійснив наїзд на жінку-пішохода. Внаслідок ДТП жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці пригоди.
Працівники міліції звертаються до громадян із проханням допомогти встановити особу загиблої. Її прикмети: вік — близько 50-55 років, середнього зросту, повної тілобудови, обличчя округле, волосся коротко стрижене, пофарбоване у каштановий колір. Була одягнена у кофту синього кольору, чорні штани, хустку зелену зі смугами. При собі речей не мала.
Нині триває розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Шановні громадяни, якщо ви володієте будь-якою інформацією стосовно трагедії, то просимо повідомляти до чергової частини Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області: вул.І.Франка, 3а, або за телефонами: (04141) 5-22-25, 102. Конфіденційність гарантуємо.
Прес-служба Новоград-Волинського МВ

ЛІКАРЮ-ОНКОЛОГУ ДАЛИ 5 РОКІВ ЗА ПОСІБНИЦТВО У ЗБУТІ НАРКОТИКІВ
Бердичівський міськрайонний суд виніс обвинувальний вирок у досить резонансній справі: на лаві підсудних опинився лікар-онколог Центральної міської лікарні Бердичева.
Слідство інкримінувало йому посібництво у незаконному збуті наркотичних засобів та незаконній видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів. У подальшому в судовому засіданні ці обставини були повністю підтверджені, не заперечував своєї вини і лікар.
Згідно з вироком суду, лікаря-онколога визнали винним у інкримінованих йому злочинах і призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років. Правда, з відстрочкою виконання покарання та іспитовим строком на три роки, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Його майно теж вирішено не конфісковувати.
Справу стосовно медсестри-посібниці слідство виділило у окреме провадження.
Житомир.info