У місті вшанували пам’ять героїв Небесної сотні

20 лютого, у день пам’яті героїв Небесної сотні, представники місцевої влади та громадськість прийшли у Сквер Слави, щоб покласти квіти до пам’ятного знаку „«Борцям за волю України» та вшанувати загиблих героїв.
На площі Лесі Українки представники громадських організацій ініціювали віче-реквієм пам’яті Небесної сотні. Усі промовці зійшлися на думці, що українцям необхідно єднатися, спільними зусиллями викорінювати зло, що прийшло на рідну землю, а основна вимога до влади — виконання конкретних дій, притягнення до відповідальності винних у кровопролитті на Майдані та пошук альтернативних шляхів виходу із економічної кризи.
До присутніх звернулася волонтерка Світлана Кручок з проханням допомогти одягом та взуттям військовослужбовцям АТО. Волонтер закликала новоград-волинців віднайти у соціальній мережі ВКонтакті спільноту «Благодійний Фонд «Звягель Благодійний», де розміщено контакти волонтерів, перелік необхідних речей для військовослужбовців та рахунок реквізитів, на який можна перерахувати кошти. А також наголосила, що на місцевому ринку щонеділі функціонує намет зі збору допомоги учасникам АТО.
Затим присутні згадали імена усіх загиблих героїв Небесної сотні, а священнослужителі Свято-Михайлівської парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату провели панахиду.
Небайдужі новоград-волинці поставили свої підписи під зверненням до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з приводу розслідування подій, які відбулися рік тому на Майдані, і участі в них місцевих «тітушок».
22 лютого відбувся вечір-реквієм «Небесна сотня». Неможливо передати словами почуття та емоції, патріотичний дух, які вирували у переповненому залі Палацу культури. Було зібрано 3 тисячі 556 гривень, які передали на лікування сестрі військовослужбовця Дениса Гойка, котрий був поранений 10 лютого під Краматорськом.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради