Хроніка 13/2015

СУДЯТЬ НАРКОТОРГОВЦЯ, ЯКИЙ ЗБУВАВ У ВЕЛИКИХ РОЗМІРАХ НАРКОТИКИ У ЖИТОМИРІ
Цими днями за підтримання державного обвинувачення прокуратурою області розпочався судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням особи, яка систематично виготовляла та збувала у великих розмірах наркотичні засоби у Житомирі.
У ході досудового розслідування, що проводилося слідчими органів внутрішніх справ на транспорті, доведено та інкриміновано особі декілька епізодів скоєння тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним обігом психотропних речовин та наркотичних засобів.
Санкцією ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України за незаконне придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене повторно, передбачено позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.
«Рупор Житомира»

ПРИВІЗ ЗБРОЮ ІЗ АТО
Працівники Радомишльського РВ УМВС, перевіряючи інформацію щодо незаконного обігу зброї та боєприпасів, у одному з сіл району виявили своєрідний арсенал. У будинку, який належить 45-річному жителю столиці, знаходились автомат АКС-74У з двома магазинами, 46 патронів калібру 5,45 мм, 26 набоїв калібру 7,62, три саморобні глушники та інше.
За словами господаря будинку, вказані речі він знайшов у Міловському районі Луганщини, куди доставляв продукти та одяг.
Триває розслідування за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, чоловікові може загрожувати ув’язнення строком від 3 до 7 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ
з 1 по 30 квітня Міністерство внутрішніх справ проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.
Громадяни знову мають змогу добровільно здати до органів внутрішніх справ зброю, що зберігається у них із порушенням чинного законодавства, повідомляє прес-служба МВС.
У відомстві нагадали, що, відповідно до ч.3 ст.263 КК (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибухівкою), подібна ініціатива з боку громадянина передбачає його звільнення від кримінальної відповідальності.
Водночас там підкреслили, що «носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), боєприпасів, вибухівки без передбаченого законом дозволу, караються позбавленням волі на строк до 7 років».
«Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до ОВС мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах», — наголосили в міністерстві.
Там також звернули увагу на те, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством.
Новоград-Волинський УМВС у Житомирській області