Наші гирьовики в області — традиційно серед кращих

Наші гирьовики в області — традиційно серед кращих

Минулого вік-енду на спор­тив­ній базі Житомирського військового інституту відбувся чемпіонат області з гирьового спорту серед юнаків, чоловіків і жінок. Звягельщина була представлена командами міської і районної ДЮСШ.
«Виступаючи повним складом, тобто, маючи свого представника у кожній заявленій у програмі ваговій категорії, команда Новоград-Волинського району здобула перше місце серед юнаків і друге — серед дорослих», — повідав про успіхи своїх вихованців тренер Олександр Дідовець.
У молодшій віковій групі чемпіонами стали Володимир Мовчан і Анастасія Казанцева. Другі місця посіли Віталій Колесник, Володимир Сарніцький, Микола Михнюк і Рауль Чоудхарі. Третіми стали Олександр Павлюк і Клавдія Подран.
Серед дорослих обласне чемпіонство здобули Вікторія Степанюк і Лілія Літвінчук. Друге місце — у Миколи Шендецького, котрий виконав норматив кандидата у майстри спорту України. Такий же норматив підкорився і Леоніду Суходольському, котрий став третім. Обласна бронза також — у Романа Шапрана.
Команда міста Новограда-Волинського, укомплектована вихованцями відділення гирьового спорту міської ДЮСШ (5 юнаків і 5 дівчат), у підсумку посіла четверте місце.
Вдало виступили дівчата. Чемпіонкою області у своїй ваговій категорії стала Вікторія Шкабара. Другі місця посіли Лада Швець та Анастасія Гарлика. Третє — Анастасія Бабич.
Серед юнаків найкраще виступив Максим Боярський. У своїй ваговій категорії він здобув медаль за друге місце.
Варто також відзначити виступ Олега Ніколаєнка, котрий показав четвертий результат, та Олександра Плохотюка (5-те місце).
«Відділення гирьового спорту при міській ДЮСШ було відкрито тільки 15 грудня 2014 року, а вже через три місяці маємо вагомі спортивні здобутки. За допомогу в організації поїздки на змагання від імені спортсменів і тренерського штабу висловлюємо подяку голові спорткомітету міста В.В.Постіженку, директору Новоград-Волинської ДЮСШ В.П.Єрмакову та начальнику управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради В.М.Гаммі. Користуючись нагодою, запрошую юнаків та дівчат, котрі бажають займатися гирьовим спортом, записуватись у відділення ДЮСШ», — зазначила Л.Прокопчук, тренер-викладач з гирьового спорту Новоград-Волинської ДЮСШ.
Олег БРЮХАНОВ
Фото О.НАГОРНЮКА