Хроніка 21/2015

РОЗПОЧАТО СЛУЖБОВУ ПЕРЕВІРКУ ДІЙ ІНСПЕКТОРІВ ДАІ ЩОДО ЗАТРИМАННЯ ВАНТАЖУ У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ
Керівник УМВС Житомирщини Валерій Рудик призначив службову перевірку фактів, викладених у зверненні однієї з громадських організацій щодо ситуації, яка трапилася 9 травня на Новоград-Волинському посту УДАІ. Її результати будуть оприлюдненні.
Попередньо встановлено, що 9 травня, близько 4:20, інспектори взводу дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС, у ході проведення додаткових заходів для забезпечення громадської безпеки та протидії терористичним загрозам, зупинили вантажний автомобіль «Fiat Doblo».
У машині перевозилось 1200 кг прального порошку та 20 упаковок дитячих підгузників без належних документів та будь-якого маркування. Пояснити походження вантажу водій не зміг.
Відповідно до вимог нормативних документів ця інформація була передана до митниці, працівники якої і проводили подальше з’ясування всіх обставин.
На даний час призначено службову перевірку правомірності дій інспекторів ДАІ, матеріали якої будуть передані до обласної прокуратури для прийняття рішення, відповідно до законодавства.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

У ЧЕРНЯХІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗІШТОВХНУЛИСЯ ДВА МОТОЦИКЛИ
17 травня, близько 01:40, у с.Головино Черняхівського району водій мотоцикла «ІЖ-Планета», житель району, 1985 р.н., виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з мотоциклом «Musstang», під керуванням місцевого жителя, 1994 р.н.
Внаслідок ДТП водій мотоцикла «Musstang» отримав тілесні ушкодження та був доставлений до медичного закладу. Пасажирка мотоцикла «ІЖ-Планета», жителька Черняхівського району, 1980 р.н., отримала тілесні ушкодження та доставлена до медичного закладу.
Загалом 203 порушення Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж вихідних. За цей час фіксовано 6 дорожньо-транспортних пригод, в яких 7 людей отримали тілесні ушкодження.
Затримано 32 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 38 адміністративних протоколів на водіїв за перевищення швидкісних режимів.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ВНОЧІ З БАНКОМАТУ ВИКРАЛИ 117 ТИС. ГРН.
Вночі 15 травня у селищі Першотравенськ Баранівського району невідомі особи викрали готівку з банкомату «ПриватБанку», який знаходився на першому поверсі магазину.
При виїзді слідчо-оперативної групи встановлено, що невідомі особи, знявши металеві грати з вікна, проникли в приміщення магазину та, пошкодивши банкомат, викрали готівку в сумі 117 тисяч гривень.
«Близько 6 ранку 15 травня надійшло повідомлення про те, що у Першотравенську виявили пограбований банкомат «ПриватБанку», який вмонтований у будівлю магазину «Авіс». За попередніми даними, пограбування сталося з 1 до 5 ранку. Зловмисники викрали 117 тисяч гривень. Зараз проводяться оперативно-розшукові дії з виявлення осіб, причетних до злочину, та порушено кримінальне провадження», — повідомляють правоохоронці.
Житомир.info

НА ПОЖЕЖІ В ДЕВ’ЯТИПОВЕРХІВЦІ ЗАГИНУЛА ЖІНКА
15 травня, о 23:38, до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС Житомирщини надійшло повідомлення про пожежу у квартирі однієї з багатоповерхівок обласного центру. До служби порятунку «101» зателефонували сусіди, які відчули запах диму у своїх оселях.
По прибуттю трьох чергових караулів вогнеборців до місця події з’ясувалося, що займання виникло у квартирі на п’ятому поверсі дев’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку. Під час проведення розвідки всередині житла рятувальники ДСНС виявили тіло жінки без ознак життя. Нею виявилася 68-річна власниця квартири.
Зусиллями вогнеборців пожежу було швидко локалізовано та о 00:20 повністю ліквідовано. Вогонь встиг знищити внутрішнє оздоблення оселі та деякі речі домашнього вжитку.
Наразі фахівцями встановлюється причина виникнення пожежі та загибелі на ній людини, а також суми завданого збитку та врятованих матеріальних цінностей.
expreszt.com.ua

ХЛОПЧИК ПОТРАПИВ ПІД КОЛЕСА ІНОМАРКИ
14 травня, близько 12:00, у Житомирі, по вулиці майдан Короленка, водій автомобіля «TOYOTA LAND CRUISER», житель Києва, 1955 р.н., допустив наїзд на пішохода, жителя Житомира, 2008 р.н., який перетинав вулицю по регульованому пішохідному переході. Унаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження та доставлена до медичного закладу.
expreszt.com.ua

МІЛІЦІЯ РОЗШУКУЄ ВОДІЯ, ЯКИЙ ЗБИВ ЛЮДИНУ І ВТІК З МІСЦЯ ДТП
16 травня, близько 21:55, у Житомирі, на перехресті вулиць Мануїльського-Леваневського, водій невстановленого автомобіля здійснив наїзд на пішохода, жителя м.Житомир, 1997 р.н., який перетинав проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу, на неосвітленому перехресті. Після даної події водій із місця пригоди зник.
Унаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
Державтоінспекція звертається до громадян: якщо ви володієте будь-якою інформацією про обставини дорожньо-транспортної пригоди або щодо осіб, причетних до її скоєння, прохання повідомити за тел.: (0412) 25-85-86, 067-526-20-22 або 102.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ЗВІЛЬНЕНО МІЛІЦІОНЕРА, ЯКИЙ ЗБЕРІГАВ ПСИХОТРОПНІ РЕЧОВИНИ
За скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (Незаконне придбання та зберігання психотропних речовин без мети збуту), працівник міліції буде відповідати перед судом.
Стосовно вказаного працівника прокуратурою Житомирської області відкрито кримінальне провадження.
Інспекцію з особового складу ВКЗ Управління МВС України на Південно-Західній залізниці проведено службове розслідування. За його результатами, міліціонер звільнений з органів внутрішніх справ за порушення дисципліни.
RuporZT

ВИКРИЛИ ЦВИНТАРНОГО КРАДІЯ
До Попільнянського райвідділу міліції звернувся місцевий житель із заявою про викрадення огорожі з могили його родичів. 15 травня оперативники карного розшуку затримали причетного до вандалізму.
Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.
Затриманий, 30-річний місцевий житель, свою вину визнає. Чоловік, як з’ясувалось, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.
Цього разу йому може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області