Міський голова побажав важкоатлету нових рекордів, і він — встановив!

Міський голова побажав важкоатлету нових рекордів, і він — встановив!

Звягельчанин-рекордсмен Олег Ніколаєнко разом з олімпійським чемпіоном України Олексієм ТорохтіємЦілеспрямованість цього хлопця далася взнаки тоді, коли місяць тому, під час привітань з рекордом України, міський голова В.І.Загривий побажав Олегу невдовзі побити нові рекорди. Спортсмен тоді так і сказав тренеру Валерію Постіженку: «Я це зроблю». І зробив — на чемпіонаті України з важкої атлетики у Запоріжжі, що проходив з 11 по 16 травня, 13-річний важкоатлет встановив новий рекорд у ривку, подолавши штангу вагою 77 кг!
У віковій групі серед юнаків та дівчат до 17 років вперше брала участь збірна команда Житомирської області. До складу команди увійшли важкоатлети з Новограда-Волинського, Бердичева та Ємільчинського району. За підсумками змагань, наша команда неповним складом зайняла почесне 15-те місце серед 28 команд.
Як розповів президент федерації важкої атлетики Житомирської області Валерій Постіженко, дуже приємно, що саме вихованець Новоград-Волинської ДЮСШ — Олег Ніколаєнко — не лише побив власний рекорд України, встановлений місяць тому, а й встановив новий:
— З цією подією його привітали олімпійські чемпіони України, присутні на змаганнях. Зокрема, Олексій Торохтій, який для Олега є прикладом у досягненні високих спортивних результатів. Олімпійський чемпіон побажав нашому земляку встановити три нових рекорди України та завоювати золоту медаль на чемпіонаті України в Миколаєві, що відбудеться у жовтні.
До речі, вперше за період незалежності нашої держави, рекордсменом України став важкоатлет з Житомирської області. Таким чином перспективний спортсмен прославив Житомирщину, рідне місто, дитячо-юнацьку спортивну школу та гімназію імені Лесі Українки, у якій навчається. Хлопець вже отримав запрошення на навчання у Харківське державне вище училище фізкультури, також він є кандидатом до юнацької олімпійської збірної України.
Вдалими стали також результати спортсменів Новоград-Волинської ДЮСШ Лади Швець та Олександра Плохотюка. На думку тренера, Лада та Сашко на наступному чемпіонаті України також мають усі шанси здобути медалі.
Ця поїздка та новий рекорд України стали можливими завдяки підтримці місцевих меценатів, котрі стали спонсорами наших спортсменів. Тож важкоатлети та їх тренер дякують за підтримку небайдужим до спорту людям і готуються до нових виступів та перемог.
Юлія КЛИМЧУК