Як це, коли жінка — генерал?

Як це, коли жінка — генерал?

Із цією організацією зовсім не в’яжеться «офіціоз». Скажімо, можна було б цілком традиційно написати, що «3 червня відбулося чергове засідання жіночої ради міста, метою якого стало переобрання голови Тамари Сахненко». Проте, коли йдеться про найактивніших жінок міста, на чолі з Тамарою Романівною (до речі, очолювала вона жіночу раду 31 рік!), то про них не можна сказати формально, бо більшість їхніх ідей та дій — такі ж неординарні, творчі, сповнені позитиву.
Серед найвдаліших проектів жіночої ради — благодійно-спортивна акція «Пробіг заради життя» (на зібрані кошти купили «швидку» та медичне обладнання для лікарні), конкурс «Моє квітуче місто» (усі відзначають, що настільки квітучим, як тепер, Новоград не був ніколи раніше), спорудження діагностичного центру (з цього розпочалася плідна співпраця міста з міжнародною організацією ПРООН). До речі, за підтримки Організації Об’єднаних Націй згодом у Новограді було реалізовано багато проектів: будівництво бюветів та спортивних майданчиків, ремонт дахів та будівель, утеплення будинків з метою енергоефективності тощо. Крім названих проектів, до компетенції ради входить опіка над дітьми-сиротами та підтримка жінок, котрі не мають куди звернутися з життєвими проблемами.
За кожною жінкою-керівником у цій організації — трудові колективи та багато відповідальної роботи, не кажучи вже про особисте життя дружин та матерів. Тим не менше, вони знаходять час на втілення креативних ідей, щоб покращити місто та урізноманітнити життя городян, аби підключити до корисних справ якомога більше людей, аби вдихнути у них віру у краще.
«Якщо ми обрали шлях до Європи, — вважає Тамара Сахненко, — то суспільство має бути з дієвими людьми». Власним прикладом жіноча рада це повсякчас доводить і, значною мірою, саме завдяки тому, що усі ці роки її очолювала завідуюча аптекою №217, котра сама завжди була яскравим прикладом лідера. Підтвердження цьому — ще й велика кількість номінацій за заслуги у рейтингу «Гордість міста».
— Я хочу подякувати усім, хто підставляв мені плече у цій непростій роботі, — підсумувала Тамара Романівна, відзначивши подяками та подарунками активних колег: Олену Солодовник, Ліну Наумець, Людмилу Прохор, Ольгу Трофимець, Людмилу Гончарук, Зою Калініну, Ніну Мороз, Ларису Капчинську. — Я завжди знала, що мене підтримають. І хоч нам ніколи не виділяли грошей, доводилося просити їх у небайдужих людей, щоб щось реалізувати. Сьогодні нам не соромно за те, що ми зробили, бо завжди йшли на поклик душі і серця. Приймайте естафету і продовжуйте її!
Новим керівником жіночої ради обрали заступника міського голови Ларису Шутову. Ті, хто знає Ларису Валентинівну, вважають її не менш ініціативним та харизматичним лідером, не лише з сильним характером, а й з чуйною душею.
— Усвідомлюю відповідальність, яку на мене покладаєте, — сказала вона, — і те, що планка нашої діяльності піднята дуже високо. Але розумію, що один у полі не воїн, тому працюватимемо тільки разом!
Присутній на засіданні міський голова Володимир Загривий подякував жіночій раді за роботу і сказав чимало гарних слів про свою співпрацю з організацією:
— Я щасливий, що мені випала доля працювати з вами багато років. Тамара Романівна увесь цей час була генератором ідей, емоцій, здорових амбіцій. Тому, хоч ми і відпускаємо вас на відпочинок, але «триматимемо на ланцюжку»!
Усі підтримали ідею подання кандидатури Тамари Сахненко на звання Почесного громадянина міста, назвавши її «генералом», та запропонували стати почесним головою жіночої ради, й надалі залишаючись «у строю». У житті жіночої організації, як обіцяє Лариса Шутова, починається нова сторінка. Писати її будуть спільно з активною молоддю, продовжуючи найкращі традиції.
Юлія КЛИМЧУК