Тестодром 25/2015

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Як називається лінія, що ділить кут пополам? А. Гіпотенуза. Б. Бісектриса. В. Апофема. Г. Аденома.

  2. Де знаходиться жало у скорпіона? А. В роті. Б. На хвості. В. На нозі. Г. На голові.

  3. Довжина земного екватора приблизно становить ... А. Земля не має екватора. Б. 20 тис. км. В. 40 тис. км. Г. 120 тис. км.

  4. Ім’я та прізвище відомого норвезького мандрівника. А. Тур Херейдал. Б. Тур Хейєрдал. В. Хур Тейєрдал. Г. Хер Туйєрдал.

  5. Оленка Крилова з комедії «Карнавальна ніч» починала свою пісню словами ... А. «Без пяти двенадцать». Б. «Без двенадцать пять». В. «Без двенадцать двенадцать». Г. «В двенадцать без пяти».

  6. Якій міжнародній спортивній організації належить абревіатура FIDE? А. Волейболістів. Б. Баскетболістів. В. Боксерів. Г. Шахістів.

  7. Перший етап освіти в середні віки — тривіум грунтувався на трьох науках. Яка з перечислених до них не належала? А. Арифметика. Б. Риторика. В. Діалектика. Г. Граматика.

  8. У Мьянмі (колишній Бірмі) є місто ... А. Басейн. Б. Кегельбан. В. Трек. Г. Тир.

  9. У якій країні у 1899 році почалося Боксерське повстання? А. Китаї. Б. Індії. В. США. Г. Англії.

  10. Як перекладається на українську мову назва молодшого дипломатичного представника — аташе? А. Прикріплений. Б. Посланий. В. Покликаний. Г. Допоміжний.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №25: 1. Б. 2. Б. 3. В. 4. Б. 5. Г. 6. Г. 7. А. 8. А. 9. А. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)