У День молоді на потреби військових зібрали 5 тисяч гривень

У День молоді на потреби військових зібрали 5 тисяч гривень

Як і попереджали організатори, святкування Дня молоді й Дня Конституції України відбулося без помпезних урочистостей, з огляду на складний для держави час і бойові дії на Сході країни.
Біля Молодіжного центру розгорнуло роботу волонтерське містечко, де кожен бажаючий мав можливість долучитися до плетіння маскувальної сітки, оглянути виставку атрибутики з АТО, фотовиставку «Новоград-Волинський! Пишайся, це — твої сини!», виставку картин професійних художників Школи мистецтв. До речі, всі картини потраплять на аукціон, а виручені кошти підуть на придбання автомобіля для 30-ї ОМБр.
Також новоград-волинці мали змогу поставити свої підписи під зверненням про надання почесного звання Героя України старшому лейтенанту 30-ї ОМБр Артему Абрамовичу (посмертно), Барбуху Петру, солдату танкового батальйону 30-ї ОМБр (посмертно), Антонюку Ярославу, старшому механіку-водію танкового батальйону 30-ї ОМБр (безвісти зниклий).
Упродовж дня у місті було проведено низку заходів патріотичного спрямування. Зокрема, Марш молодих патріотів, який очолили військовослужбовці місцевого гарнізону і мешканці міста, вдягнені у вишиванки та з державною символікою у руках.
Заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Лариса Шутова звернулася до присутніх із вітальними словами від імені міського голови та долучилася до відзначення кращої молоді Новограда-Волинського. А це — 43 молоді захисники — учасники бойових дій на Сході України. Також до слова була запрошена волонтер із Житомира, відома не лише в нашій країні, а й за її межами, володарка численних нагород за волонтерську діяльність Юлія Толмачова, яка постійно підтримує новоград-волинських воїнів.
Волонтери зі скриньками збирали кошти для військовослужбовців, які наразі перебувають на передових. Було зібрано 5040 грн., які підуть на потреби військових.
Закінчилося дійство спільною молитвою, а дівчата випустили в небо білих голубів — символів миру в Україні.
Крім того, з 22 по 26 червня, на базі Центру крові працював мобільний пункт збору крові обласного Центру крові «Краплина ціною в життя». Головний лікар Новоград-Волинської філії обласного Центру крові Леся Становська зазначила, що протягом акції 30 громадян нашого міста здали кров для поранених бійців.
Того ж дня, з нагоди відзначення державного свята України — 19-ї річниці Конституції України, біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся урочистий мітинг за участю міської та районної влади, представників політичних партій, громадських об’єднань та громадськості міста.
Фото Сергія ЩУРУКА