Буде працювати під час «Лесиних джерел», відкрита і сьогодні

Буде працювати під час «Лесиних джерел», відкрита і сьогодні

Нещодавно в Музеї родини Косачів було відкрито нову виставку «Українське мистецтво», де представлено роботи двох майстринь: Олени Бондаренко та Марини Василенко. Захід розпочала і супроводжувала фортепіанна класична музика у виконанні Юлії Маслій, яка якнайкраще допомогла сприйняти і зрозуміти глибину робіт майстринь.
Хотілось відмітити різнобарвність представлених на виставці авторських робіт. Олена Бондаренко працює у техніці декоративного малювання, малюнка та живопису. На виставці представлені роботи з барельєфу та «Петриківський розпис». Майстрів «Петриківського розпису» об’єднує любов до свого краю. У їхніх творах віддзеркалений декоративно-художній літопис флори та фауни України. Кожен із творів Олени — це райський сад і водночас літній світ дитинства, де панують мир, любов та злагода. Це — перша персональна виставка Олени Бондаренко.
Якщо Олена Бондаренко оспівує саме внутрішній світ української нації з її прагненням всесвітнього миру і благодаті, то Марина Василенко оспівує внутрішній світ людини, як окремої особистості. Її роботи написані у стилі сюрреалізму, автор описує прекрасний внутрішній світ людини, прагнення до самопізнання та самовдосконалення. Людина повинна постійно вдосконалюватись, тим паче, якщо світ дарує їй талант. Це підкреслюють і вишиті роботи Марини Василенко. Адже на виставці також представлені авторські вишиті сорочки та старовинні сорочки із власної колекції майстрині.
У рамках Міжнародного свята літератури та мистецтв «Лесині джерела» відбудеться презентація виставок Марини Василенко, Олени Бондаренко та Віктора Фурмана 24 липня, о 14:00. Під час презентацій усі бажаючі зможуть поспілкуватися з майстрами та отримати відповіді на питання.
Тетяна КУЦЕНКО