Порядок плати за газ за квитанціями

З 1 липня 2015 року постачання природного газу споживачам Житомирської області здійснює нове підприємство — ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» (відповідно до Постанови НКРЕКП від 28.05.2015 р. №1646).
Розрахунки за надані послуги з газопостачання ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» здійснюватиме за платіжними документами, які виписуються газопостачальним підприємством (рахунками).
У рахунку вказаний обсяг споживання газу і його вартість.
Зняття показів лічильників газу споживач повинен проводити щомісяця станом на 1 число місяця, що настає за розрахунковим.
Тепер споживач може обирати:

  • самостійно вказати покази лічильника у правій нижній частині рахунку в передбаченому рядку «Попередній показник» і «Фактичний показник»;

  • оплатити прогнозний платіж, вказаний у рядку «Рекомендовано до сплати».


Сума нарахувань, яка зазначена в рахунку за повний календарний місяць (з урахуванням прогнозного платежу), є рекомендованою. Якщо споживач не погоджується із зазначеною сумою, то працівник ПАТ «Житомиргаз» (районного управління чи дільниці) обов’язково здійснить контрольне зняття показів лічильника, яке споживач засвідчить своїм підписом.
Якщо через відсутність контрольних показів нарахування не збігається з фактичними цифрами, то газопостачальне підприємство виконає перерахунок, відповідно до отриманих від споживача фактичних показів лічильника. При потребі зі споживачем буде складений акт звірки розрахунків.
Якщо споживач має переплату, то вона залишається на особовому рахунку споживача винятково у грошовому еквіваленті і зараховується в рахунок майбутніх платежів. Про наявність такої переплати газопостачальне підприємство письмово повідомляє споживачу протягом 10 робочих днів.
Сплатити за послуги з газопостачання споживачі природного газу можуть у відділеннях «Укрпошти» та будь-якого банку (без комісійного збору — у філіях банківських установ «Ощадбанк», «Приватбанк», «Банк Хрещатик», «Перший Інвестиційний Банк», «Банк Фінанси та Кредит»).
Інформація регіональної газової компанії «Житомиргаз»