Тестодром 36/2015

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. «Може, тобі ще дати ключ від квартири, де...». А. Миш повісилась. Б. Молоко прокисло. В. Тарган здох. Г. Гроші лежать.

  2. Сом у Киргизії — це... А. Кінь. Б. Організація. В. Риба. Г. Гроші.

  3. У якому зі сплавів найбільше міді? А. Латунь. Б. Мельхіор. В. Бронза. Г. Дюралюмін.

  4. Батько мула. А. Осел. Б. Козел. В. Баран. Г. Верблюд.

  5. Місто, у якому вінчалися Оноре де Бальзак і графиня Ганська. А. Варшава. Б. Ліон. В. Бердичів. Г. Одеса.

  6. У яке море впадає Хуанхе? А. Біле. Б. Чорне. В. Червоне. Г. Жовте.

  7. Що, у перекладі, означає назва книги новел Дж.Боккаччо «Декамерон»? А. Десятиденник. Б. Десятиліття. В. Краща десятка. Г. Гаряча десятка.

  8. Що отримав у 1938 році Анатолій Харлампієв за винахід самбо? А. Десять років без права переписки. Б. Десять відгулів. В. Орден Червоної Зірки. Г. Нобелівську премію Миру.

  9. Хто з цих відомих людей не носив генеральського звання? А. А.Мікоян. Б. Олексій Леонов. В. Умберто Нобіле. Г. Отто Шмідт.

  10. Що викладав у Сорбонні відомий французький письменник Ромен Ролан? А. Історію музики. Б. Історію літератури. В. Історію спорту. Г. Історію кіно.


Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ


ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №36: 1. Г. 2. Г. 3. В. 4. А. 5. В. 6. Г. 7. А. 8. В. 9. Г. 10. А. (Натисніть Ctrl+A)