Національна комісія надала роз’яснення щодо тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі — НКРЕКП), розглянула лист комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» (далі — КП Новоград-Волинської міської ради «ВУВКГ») щодо тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
У листі-відповіді повідомляється, що, згідно з частиною другою статті 19 Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», до встановлення НКРЕКП тарифів на теплову енергію, її транспортування та постачання, а також тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення діють тарифи, що встановлені, відповідно, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в установленому законодавством порядку.
«На сьогодні регулювання господарської діяльності КП Новоград-Волинської міської ради «ВУВКГ», у тому числі, в частині встановлення тарифів, здійснюється НКРЕКП. Відповідно до наданих повноважень, НКРЕКП постановою від 16.04.2015 №1259 встановила КП Новоград-Волинської міської ради «ВУВКГ» єдині для всіх споживачів тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. У зв’язку з чим рішення органів місцевого самоврядування щодо встановлення КП Новоград-Волинської міської ради «ВУВКГ» тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення мають бути скасовані», — зазначається у листі від НКРЕКП.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради