Хроніка 42/2015

В’ЇХАВ У ДЕРЕВО ПО ВУЛ.ЖИТОМИРСЬКІЙ
12 жовтня до чергової частини надійшло телефонне повідомлення від швидкої допомоги про те, що ними надавалася медична допомога після ДТП гр.Р.
У ході перевірки встановлено, що 30-річний місцевий житель, 12 жовтня, близько 1 год. 30 хв., керуючи автомобілем «GEELY», по вул.Житомирській, не впоравшись із керуванням автомобіля, допустив виїзд за межі проїжджої частини вулиці й виїхав на узбіччя, де скоїв наїзд на дерево. Під час ДТП автомобіль загорівся.
Водій отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, отруєння продуктами горіння пластмаси та був доставлений у реанімаційне відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
АНІ ТЕЛЕФОНУ, АНІ ГРОШЕЙ…
10 жовтня до міліції звернувся 32-річний місцевий житель і повідомив про те, що невідома особа заволоділа його майном. Шляхом зловживання довірою та обманом, під приводом продажу мобільного телефону «Леново С-850» на Інтернет-сайті «OLX», вона заволоділа його грошовими коштами в сумі 2400 грн., які останній перерахував на банківську картку шахрая.
На даний час проводяться оперативно-розшукові дії зі встановлення особи, яка причетна до даного кримінального правопорушення.
ПОЇХАВ ПО ГРИБИ, А ЗАЛИШИВСЯ БЕЗ МОПЕДА
10 жовтня у міськвідділ міліції звернувся 46-річний житель с.Олександрівка із заявою про те, що 2 жовтня його пограбували.
Того дня, о 18 год. 30 хв., коли він збирав у лісі гриби, невідома особа, перебуваючи на грунтовій дорозі, що на околиці села Олександрівка, шляхом вільного доступу викрала мопед марки «НОNDA PAL» вартістю 2500 грн.
За матеріалами, наданими МВ УМВС, підготувала Людмила ПЕТРУК

ДВА МОЛОДИКИ ПОГРАБУВАЛИ ПЕНСІОНЕРА
63-річний пенсіонер, звернувшись до міліції, розповів про пограбування. За словами потерпілого, увечері до нього в хату ввірвалися двоє парубків, які побили його та відібрали гроші.
Усі обставини події правоохоронці з’ясовували безпосередньо у селі. Було встановлено, що нічні візитери на слова пенсіонера про відсутність грошей почали його бити принесеною штахетиною. Врешті молодики знайшли в оселі 350 гривень та, залишивши дідуся, подалися геть.
Інспектори встановили особи грабіжників. Ними виявилися 26-річний та 32-річний односельчани потерпілого. Парубки добре знали, що чоловік мешкає сам і вечірньої пори прийшли вимагати гроші. Згодом на чужі кошти чоловіки влаштували собі хмільне свято у місцевому розважальному закладі.
За скоєне їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.
ПРОЛІЗ ЧЕРЕЗ ВІКНО — ПОГРАБУВАВ СУСІДКУ
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 46-річної жительки Малої Горбаші про крадіжку електродвигуна з горища господарського приміщення її домоволодіння. Сума збитку склала понад тисячу гривень.
Правоохоронці розпочали комплекс першочергових заходів, спрямованих на розкриття злочину. Дільничний інспектор міліції, опитавши жителів села, викрив злодія. Ним виявився 38-річний сусід заявниці. Чоловік зізнався у скоєному і розповів, що вночі через незачинені двері потрапив усередину горища сараю і викрав двигун. «Здобич» він візком доправив додому, спланувавши пізніше вигідно її реалізувати. Під час огляду його помешкання правоохоронці виявили та вилучили викрадену річ.
За вчинене кримінальне діяння, відповідно до чинного законодавства, чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
ГОТУВАВСЯ ДО РИБОЛОВЛІ Й… ЗАГИНУВ
Днями працівниками Новоград-Волинського МВ УМВС України було проведено перевірку за фактом смерті місцевого жителя. Телефонне повідомлення про трагічний випадок надійшло до чергової частини міськвідділу від співробітників станції швидкої допомоги.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу, працівники якої провели необхідні заходи і встановили обставини події. Як виявилося, чоловік вирішив підготуватися до риболовлі. Аби швиденько назбирати наживу — земляних черв’яків, вирішив застосувати вкрай небезпечний метод. Він встромив у землю металеву шпицю, причепив до неї дріт, інший кінець якого під’єднав до електромережі з напругою 220 В. У такий спосіб хробаки, від ураження електричним струмом, мали б повилазити назовні. Проте ця процедура стала для чоловіка фатальною. Він загинув від ураження струмом, доторкнувшись до шпиці, що перебувала під напругою. Тіло чоловіка, яке лежало під парканом його будинку, знайшла дружина. На допомогу прибігли сусіди, які й викликали швидку допомогу. Медпрацівники констатували смерть чоловіка.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника МВ, капітан міліції