Рекорд України, Європи та світу серед дівчат-тинейджерів підкорився звягельчанці!

Рекорд України, Європи та світу серед дівчат-тинейджерів підкорився звягельчанці!

3-4 жовтня у Києві відбувся кубок України з пауерліфтингу, жиму штанги лежачи та станової тяги.
Вже у першому підході до ваги 100 кг Олена Пилипчук побила рекорд України, перевищивши попередній на 5 кг. У другому підході до ваги 110 кг було оновлено на 5 кг рекорди Європи та світу. В третьому підході, подолавши вагу 117,5 кг, Олена виконала норматив майстра спорту і посіла перше місце в категорії до 52 кг серед тинейджерів 17-18 років.
Загалом, із результатом 117,5 кг (при власній вазі 51 кг), Олена Пилипчук перевищила попередній рекорд України на 22,5 кг, Європи та світу — на 12,5 кг та стала абсолютною чемпіонкою України зі станової тяги серед усіх вагових та вікових категорій!
Чемпіонкою у відкритій віковій категорії (до 82,5 кг) стала Світлана Перебейнос.
Бронзовим призером у відкритій віковій категорії (ваговій — до 75 кг) із результатом 180 кг став Сергій Остапчук.
Чемпіоном серед професіо­налів у відкритій віковій категорії (ваговій — до 90 кг) став капітан та тренер команди Вадим Омельчук.
У жимі штанги лежачи серед професіоналів у відкритій віковій категорії (до 75 кг) срібним призером став Олександр Пінчук.
А 4 жовтня у Житомирі проходив відкритий чемпіонат Житомирської області з багатоповторного жиму. У ньому також взяли участь дві спортсменки з Новограда.
Бронзовою призеркою області стала Юлія Ткачук, вижавши шангу вагою 25 кг 55 разів (при власній вазі 55 кг).
Гідний результат показала Людмила Сус, котра вижала штангу вагою 40 кг 13 разів (при власній вазі 57 кг), посівши 3 місце.
Олег БРЮХАНОВ