Хроніка 48/2015

ОБІКРАВ ДОМІВКУ ОДНОСЕЛЬЧАНИНА
До Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 65-річний житель району із заявою про крадіжку з його будинку. За словами заявника, з його оселі зникло 600 гривень та алкогольні напої.
Було встановлено, що до крадіжки може бути причетний, раніше судимий, 22-річний місцевий житель, якого поліцейські розшукали за місцем проживання його товариша. Там молодик, на викрадені гроші, влаштував «хмільне свято».
Зловмисник зізнався, що планував обікрасти саме цю оселю, оскільки знав, що господар має постійний дохід, і хоч якісь заощадження в домівці повинні були зберігатись. За чинним законодавством, йому може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.
ПОЦУПИВ І ПРОДАВ ТЕЛЕФОН, ЩОБ ОТРИМАТИ ГРОШІ НА РОЗВАГИ
В одній зі шкіл райцентру стався інцидент, обставини якого з’ясовували працівники місцевої поліції. До них звернулася заявниця із повідомленням про викрадення в її 12-річного сина мобільного телефону, вартістю 2 тисячі гривень.
У школі правоохоронці з’ясували коло осіб, які того дня з тих чи інших причин заходили до класу. Серед них був і один зі старшокласників, який, начебто, не мав мотивів для відвідин молодших школярів.
Хлопець спочатку заперечував похід до чужого класу та згодом заплутався у власних словах. Врешті у присутності батьків зізнався, що саме він узяв телефон. Викрадене продав, а виручені гроші одразу витратив на розваги.
ЗЛОДІЇ ДВІЧІ НАМАГАЛИСЯ ОБІКРАСТИ ОДНЕ І ТЕ Ж ПІДПРИЄМСТВО
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшло телефонне повідомлення від керуючого одним із сільськогосподарських підприємств району. За словами чоловіка, з приміщення товариства невідомі 19 листопада, уночі, викрали зварювальний апарат та 130 літрів дизельного пального.
Працівники слідчо-оперативної групи, прибувши на місце події та оглянувши територію підприємства, виявили неподалік сховок крадіїв. Ще за декілька годин оперативники встановили та затримали і їх самих. Ними виявились двоє жителів райцентру, віком 21 та 24 роки. Чоловіки раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини, зокрема, за крадіжку на цьому ж об’єкті.
Вони зізнались у причетності до крадіжки й розповіли, що, зірвавши замки на боксах, потрапили всередину приміщень. Звідти викрали зварювальний апарат та частину пального у каністрах. За чинним законодавством, їм може загрожувати ув’язнення терміном від 3 до 6 років.
НЕПОВНОЛІТНЯ СПОКУСИЛАСЯ НА ЧУЖЕ ЗОЛОТО
До Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 38-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що з її квартири викрали золоті прикраси вартістю понад 3000 гривень.
Поліцейські встановили особу зловмисниці. Нею виявилась неповнолітня знайома сина потерпілої. У скоєному злочині дівчина зізналася.
Як з’ясувалося, зловмисниця, разом зі своїм хлопцем, прийшли у гості до сина потерпілої. Опинившись наодинці у кімнаті, вона поцупила з полиці дві золоті каблучки.
Наступного дня злодійка зустрілась зі своїм хлопцем та попросила його здати каблучки до одного із місцевих ломбардів. Молода пара отримала 1300 гривень, які вони разом і витратили на власні потреби.
Тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, капітан поліції