Коротко...

Коротко...

З ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ ЗБІЛЬШЕНО ВИДАТКИ НА ПІЛЬГИ
На адресу Новоград-Волинської міської ради надійшов лист від Міністерства соціальної політики України за підписом директора департаменту В. Музиченка, у якому, зокрема, йдеться про наступне: «Департамент державної соціальної допомоги Мінсоцполітики розглянув лист Новоград-Волинської міської ради про збільшення обсягів субвенції на придбання твердого палива та скрапленого газу і повідомляє, що, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 р. №1191-р «Про перерозподіл обсягів субвенцій із Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту у 2015 році», обсяг субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу для Житомирської області збільшено на 17973,7 тис. грн., обсяг субвенції на надання пільг із послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг та компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян — на 2298,1 тис. грн.».
МІСЬКА ВЛАДА СПОДІВАЄТЬСЯ ВІДРЕМОНТУВАТИ ЛІФТИ У РАМКАХ «КІОТСЬКОГО ПРОТОКОЛУ»
Заступником міського голови Юрієм Юсипцем підготовлено матеріали щодо проведення у місті заходів, спрямованих на скорочення викидів парникових газів. За підписом міського голови Віктора Весельського, пропозиції та проект «Капітальний ремонт ліфтів житлового фонду міста Новограда-Волинського» надіслано до Міністерства екології та природних ресурсів України для розгляду та схвалення з метою здійснення цільових екологічних (зелених) інвестицій у рамках «Кіотського протоколу». У наданому пакеті документів йдеться про проведення заміни обладнання ліфтів на сучасне, яке в три рази менше споживає електричної енергії.
У рамках проекту планується капітальний ремонт ліфтів у житлових будинках по вул.Соборності, 9 (під’їзд №2), вул.Леваневського, 14, та вул.Пушкіна, 9 (під’їзд №3).
Зменшення споживання електроенергії ліфтами в будівлях дозволить скоротити енерговитрати будівель і тим самим — споживання енергоносіїв, які є джерелами викидів парникових газів. У результаті реалізації проекту очікується на 18,165 тонн скорочення викидів парникових газів у рік.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради
МРІЮТЬ СТАТИ ОФІЦЕРАМИ
\"Коротко...\"16 грудня в актовій залі СШ №4 відбулася зустріч старшокласників шкіл міста й району з викладачем Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м.Львів).
На зустріч були запрошені учні випускних класів, котрі в подальшому мають намір пов’язати своє життя з професією військового. Перед ними з лекцією виступив доцент кафедри водіння бойових машин та автомобілів вищезазначеної академії, підполковник Р.В. Хорєв. Учням продемонстрували слайд-шоу і тематичний фільм, що ілюстрували умови вступу до ВНЗ та особливості навчання при здобутті військової спеціальності.
Захід було організовано й проведено спільними зусиллями Новоград-Волинського ОМВК, представників академії та місцевих освітян.
Власна інформація
Фото Сергія ЩУРУКА

БАТЬКАМ ЗАГИБЛОГО СЕРЖАНТА 30-Ї БРИГАДИ ВРУЧИЛИ ОРДЕН СИНА
Загиблого старшого сержанта Збройних Сил України, командира радіовідділення взводу зв’язку механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади Сергія Михайлова посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Міський голова Новограда-Волинського Віктор Весельський 9 грудня вручив нагороду батькам військового.
«Віктор Весельський разом із військовим комісаром Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату Сергієм Канюкою вручили орден «За мужність» III ступеня батькам загиблого старшого сержанта Збройних Сил України Михайлова Сергія Петровича — Петрові Борисовичу та Галині Прокопівні. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблого героя України», — йдеться в повідомленні міської ради.
\"Коротко...\"
Народився Сергій Михайлов 26 січня 1976 року в Новограді-Волинському. 7 травня 1996 року був прийнятий на військову службу за контрактом Новоград-Волинським ОМВК. Перебуваючи у зоні АТО, Сергій зазнав тяжких травм. 3 вересня 2014 року сержант був доставлений до військового шпиталю Харкова з діагнозом «вибухова травма, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, посттравматичний стресовий розлад, тривожний стан». 5 вересня його було переведено до військового шпиталю Києва, а 6 вересня — до військового шпиталю Житомира.
17 вересня Сергій Михайлов був виписаний зі шпиталю та направлений на реабілітацію. Однак 18 вересня серце чоловіка зупинилося…
У ЖИТОМИРІ Й КОРОСТЕНІ В СЕРЕДНЬОМУ ЗАРОБЛЯЮТЬ НА 500 ГРН. БІЛЬШЕ, НІЖ У НОВОГРАДІ
За даними головного управління статистики в Житомирській області, середньомісячна заробітна плата штатних працівників у місті Новограді-Волинському за 9 місяців 2015 року становить 2865 грн.
Для порівняння: в м.Бердичів середньомісячна зарплата за цей же період становить 2761 грн., у Коростені — 3272 грн., у Житомирі — 3298 грн., у сусідніх районах: Баранівському — 2578 грн., Червоноармійському — 2538 грн., Ємільчинському — 2516 грн., — повідомляє офіційний сайт міської ради.
За матеріалами міської ради

НОВИЙ НАЧАЛЬНИК АГРОУПРАВЛІННЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОДА — З НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
Із 9 грудня управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА очолює Руслан Миколайович Кирилюк.
Руслан Кирилюк народився 28 жовтня 1966 року в Новограді-Волинському. В 1989 році закінчив Житомирський сільськогосподарський інститут за спеціальністю «Агрономія», вчений агроном, кандидат сільськогосподарських наук.
Із 2000 року керував агроуправлінням Новоград-Волинської РДА. У листопаді 2011 року був призначений першим заступником голови Новоград-Волинської РДА.
Інформація ОДА

ЧАСТИНА ВІДДІЛІВ МІСЬКВИКОНКОМУ МОЖЕ ПЕРЕЇХАТИ У ПРИМІЩЕННЯ «УКРТЕЛЕКОМУ»
14 грудня міський голова Віктор Весельський разом із секретарем міської ради, першим заступником та заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету, начальниками управлінь і відділів міської ради оглянули приміщення дільниці №1 РЦТ №212 Житомирської філії ПАТ «Укртелеком».
У подальшому в стінах цієї установи планується розміщення міського Центру надання адміністративних послуг, управління містобудування, архітектури та земельних відносин, управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності, управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, а також, за погодженням, районного Центру надання адміністративних послуг.
Попередньо Віктор Леонідович обговорив це питання з т.в.о. директора Житомирської філії ПАТ «Укртелеком» Володимиром Турбалом, у результаті чого було погоджено, що частину приміщення установи буде використано для потреб громади міста.
ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ЖИТТЄЗАБЕЗПЕЧЕННЯ «СМОЛКИ»: ЧИ БУДЕ СПІВПРАЦЯ ІЗ СЕЛОМ СУСЛИ?
10 грудня на базі ТОВ «Труд» під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулася виїзна нарада з питань життєзабезпечення мікрорайону «Смолка».
Як зазначив на початку засідання перший заступник міського голови Сергій Колотов: «Минулого тижня під час особистого прийому громадян міським головою у мікрорайоні «Смолка» вирішувалися питання, які стосуються життєзабезпечення даного мікрорайону. Основне питання, яке виникло в результаті проведеного прийому, стосується певних проблем щодо благоустрою території та вкладання додаткових коштів у ремонт доріг. Як виявилося, незважаючи на те, що всі юридичні адреси житлових будинків, підприємств та організацій мікрорайону — міські, територія ж знаходиться в межах Новоград-Волинського району, а саме — Суслівської сільської ради. Нещодавно було прийнято рішення про розширення меж міста, і вся житлова забудова відійшла в межі міста, в той час, як юридичні особи та інші платники податків залишилися в межах Суслівської сільської ради. Звідси і виникає питання: хто має доглядати та облаштовувати цю територію? Чому міська влада вкладає кошти з місцевого бюджету в мікрорайон «Смолка», коли всі податки з юридичних осіб, які тут розташовані, надходять не до міського бюджету? Виходить, що ми обділяємо мешканців інших мікрорайонів нашого міста. Тому ми і зібралися. Можливо, нам вдасться обговорити подальші спільні кроки у даному напрямку».
Директор ТОВ «Труд» Сергій Маяцький зазначив, що дану проблему можна вирішити лише спільними зусиллями, в першу чергу, за допомогою створення нових робочих місць, нових підприємств та покращання інвестиційного клімату. Крім цього, він додав: «У мене аргументів щодо не об’єднання набагато більше, ніж щодо об’єднання. Оскільки податок на землю ми будемо платити в рази більший. Також у нас з’являться й інші затрати. Але ми розуміємо, заради чого ми це робимо. Ми готові йти на ці кроки. Нам дійсно потрібно шукати компроміси».
Суслівський сільський голова Ігор Голуб також готовий до співпраці, але на даний час громада села під час обговорення цього питання не підтримала ідею об’єднання з містом.
Оскільки питання досить складне і потребує детального вивчення, то було вирішено найближчим часом провести аналогічну зустріч за участю відповідних фахівців.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради

ПО ОБЛАСТІ ПЛАТА ЗА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ЗА РІК ЗРОСЛА МАЙЖЕ НА 41%
У Житомирській області у жовтні 2015 року, порівняно з 2014 роком, плата за житлово-комунальні послуги збільшилася на 40,7%. Про це повідомляє головне управління статистики в Житомирській області.
«Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у жовтні 2015 року, порівняно з відповідним місяцем 2014 р., збільшилися на 40,7%, і з урахуванням електроенергії (150 кВт/год) становили 493,68 грн.», — йдеться на сайті управління.
Найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги — у Бердичівському, Любарському, Романівському, Андрушівському та Житомирському районах (133,9-114,9%), найнижчий — у Коростишівському, Олевському районах та місті Коростені (90,2-96,3%), — інформують статистики.
Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг упродовж жовтня 2015 р. зменшилася на 11 млн. грн., або на 9,8%, і на кінець місяця становила 98 млн. грн. Середній термін заборгованості за всі види послуг склав 1,2 місяця.
Житомир.info

ЗМЕНШЕНО ТАРИФ НА ТЕПЛО ДЛЯ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ
Із 01.11.2015 р. набрала чинності постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 29.10.2015 р. №2690 «Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП».
Зазначеною постановою комунальному підприємству Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» зменшено тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ та для потреб інших споживачів (крім населення) із 1334,57 грн./Гкал (без ПДВ) до 1286,84 грн./Гкал (без ПДВ).
Вказаній вище категорії споживачів перерахунок плати за теплову енергію, спожиту в листопаді 2015 року, буде проведено у грудні 2015 року.
КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»





Ми переїхали! Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за новою адресою: вул.І.Франка, 31-а (біля суду).




З метою належної підготовки міста до новорічних та різдвяних свят, наведення ладу на фасадах будівель, створення святкового настрою у мешканців та гостей міста, виконавчий комітет міської ради оголошує щорічний конкурс „«На кращу новорічну ілюмінацію та святкове оформлення фасадів будівель і прилеглих територій».
За умовами конкурсу необхідно прикрасити фасади будівель та дерева сучасними елементами ілюмінації, святковими гірляндами. Найвище буде оцінюватись наявність світлового оформлення (його новизна та оригінальність), наявність новорічної символіки (персонажі новорічних свят, ялинка, сніжинки, вітання), наявність різдвяної атрибутики, а також наявність гумового чи дерев’яного покриття сходів та стан утримання прилеглої території.
Заявки на участь у конкурсі та фото приймаються управлінням житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради (каб. №49) до 31 грудня 2015 року.




Міська рада оголошує конкурс із відбору суб’єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для проведення незалежної (експертної) грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення у м. Новоград-Волинський на вул. Лідівський шлях, 32 (вул.Героїв Перекопу, 32), площею 0,1885 га, кадастровий номер 1811000000:00:005:0150, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код 03.07).
Конкурсна пропозиція претендента має містити пропозицію щодо вартості виконання робіт, калькуляції витрат, пов’язаних із виконанням робіт, а також терміну виконання робіт.
Конкурс відбудеться 05.01.2016 р., о 10:00, за адресою: м. Новоград-Волинський, вул.Шевченка, 16. Телефон для довідок: 04141-5-33-08.
Управління ЖКГ,Е та КВ міської ради