Тендітні, але сильні духом…

Тендітні, але сильні духом…

Сповненою бажання підтримати жінок, котрі втратили на війні найдорожчих людей, стала зустріч у Музеї Косачів. Такі заходи, як не прикро, тепер є частиною нашого сьогодення та гірким болем багатьох сімей, тож з усіх сил намагаються підтримати їх місцева влада і громада. Непросто знайти відповідні слова, засвідчити підтримку реальними справами, але хто шукає — той знаходить можливість.


Зустріч у музеї була організована з нагоди Свята весни. Пройшла хоча й у ранимій, але вкрай важливій атмосфері щирої підтримки однодумців. Міський голова Віктор Весельський від імені громади подякував матерям за гідних синів та запевнив, що міська влада не залишить поза увагою їх сім’ї. Депутати міської ради подарували жінкам букети тюльпанів та листівки, учні Школи мистецтв — власні малюнки. Народний камерний ансамбль «Класік» виконав відомі класичні твори, а директор Музею Косачів Сергій Куценко провів для запрошених екскурсію. Учасником заходу став також голова Новоград-Волинського підрозділу обласної громадської організації «Спілка учасників, ветеранів, інвалідів АТО та бойових дій» Володимир Господинчик.
Від імені жінок вдячність організаторам заходу висловила Любов Глухова, хоч ці слова і даються занадто важко, особливо — матерям... Іменем її сина Юрія Глухова у Новограді названо вулицю та провулки, а пані Любов, попри свою природну тендітність, як інші жінки зі схожою долею, стала сьогодні прикладом стійкості духу. Від імені запрошених вона подякувала владі та колективу Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді на чолі з Наталією Борис. У свою чергу Наталія Петрівна закликала родини не замикатися, приходити у центр для спілкування, брати участь у місцевих заходах.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК
Фото з сайту міської ради