Сергій МАШКОВСЬКИЙ запевнив, що не дозволить зруйнувати лісомисливське господарство області недосконалими реформами

Сергій МАШКОВСЬКИЙ запевнив, що не дозволить зруйнувати лісомисливське господарство області недосконалими реформами

Про це і не тільки говорив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський, підводячи підсумки оглядин усіх етапів деревообробки, що відбулися у рамках робочого візиту до Новоград-Волинського ДЛМГ.
У підсумковій нараді, що проходила в Новоград-Волинському лісгоспі, крім очільника області, також взяли участь голова райдержадміністрації Володимир Михнюк, голова районної ради Дмитро Рудницький, міський голова Віктор Весельський, керівник ДП «Новоград-Волинське досвідне лісомисливське господарство» Степан Нусбаум та начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.
Сергій Машковський подякував за хороші результати, які має область у галузі лісогосподарства: «Дякую за вашу щоденну роботу, за створення робочих місць, за хороший рівень заробітної плати, за гарне наповнення бюджету.

Ми зібралися тут обговорити досить проблемне для галузі питання реформування, яке планується в Україні. Обласна рада не залишиться осторонь, адже наша держава сьогодні цією реформою хоче зруйнувати все, що ви разом так довго будували. Сьогодні Житомирська область повністю відмовилася від державного фінансування й успішно процвітає, показуючи хороші результати. Я разом із вами відстоюватиму наші права, ця реформа в тому вигляді, в якому вона є зараз, просто неприйнятна і має бути удосконалена. Адже зараз наша держава не прислухається до людей, які збагатили цю галузь, і більше того — вони навіть не надають ніякої конкретної інформації, що стосується реформи. А це — просто неприпустимо».
Андрій Курінський відзвітував про фінансові результати: «ПДФО на кінець року склав майже 63 млн. грн., у 1,5 рази збільшилася кількість штатних працівників, 20 сільськогосподарських підприємств у області працюють на успішний фінансовий результат».
Голова РДА Володимир Михнюк: «Радий усіх вас бачити на Звягельській землі. Хочеться сказати, що наш район є досить самодостатнім, добре функціонують 2 лісогосподарських підприємства — в Новограді-Волинському та Городниці, які є опорою для району. Керівники підприємств допомагають і військовим, і в будівництві фортифікаційних споруд. Думаю, що і в майбутньому ми будемо співпрацювати. Спільними зусиллями ми зможемо довести, що не можна руйнувати лісове господарство».
«Усім нам не байдужа доля нашої галузі, і ми разом маємо робити все, що в наших силах, аби держава не зруйнувала те, що ми так наполегливо створювали. Лише в минулому році наше підприємство сплатило до бюджету 25 млн. грн. У нас — все чесно та прозоро, ми не боїмося перевірок. І, більше того, ми першими відгукнулися на допомогу армії, коли війна прийшла в нашу країну. Лісівники завжди — із владою та народом, і ми розраховуємо на підтримку», — висловився Степан Нусбаум.
За матеріалами РДА