Коротко...

МАКСИМ КІРІЛЕНКО — ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ УЧНІВСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З ГЕОГРАФІЇ!
В останні дні березня-початку квітня на базі державного навчального закладу «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти» урочисто проходив ІV етап ХLІІІ Всеукраїнської олімпіади з географії. Його учасником, разом із чотирма школярами Житомирської області, був і учень 11-А класу Новоград-Волинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №4 Максим Кіріленко.
Упродовж п’яти днів 25 учнівських команд з усієї України змагалися за звання найсильніших географів. Програма передбачала, окрім виконання теоретичних та практичних завдань, екскурсії містом, музеями та вищими навчальними закладами Сум, презентацію Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, зустріч учасників олімпіади з вихованцями сумського Палацу дітей та юнацтва.
Найприємнішою звісткою для колективу нашої школи та освітян міста став результат Максима Кіріленка в республіканських інтелектуальних змаганнях. Майбутній випускник отримав диплом 3 ступеня Міністерства освіти і науки України як переможець Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії та символічний подарунок — настінну карту світу.
Варто наголосити, що значна заслуга в перемогах Максима в чотирьох етапах предметних олімпіад із географії належить його вчителю Людмилі Макарчук.
Прес-центр СШ №4

ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ ПОСАДИЛИ ПОНАД 8 ТИСЯЧ ДЕРЕВ
Акція «Майбутнє лісу — в твоїх руках» у Новоград-Волинському районі проводиться вже не один рік, аби привернути увагу громадськості до такого важливого та відповідального процесу як відновлення лісів.
1 квітня працівники Новоград-Волинської районної державної адміністрації та районної ради традиційно взяли участь у цій акції. Перед її початком головний лісничий ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ» Георгій Юзвінський провів інформаційно-роз’яснювальні заходи та пояснив технологію висаджування саджанців.
Акція відбулася на території Малоцвілянського лісництва, лісничим у якому працює Віктор Демчук.
На лісовій ділянці працівниками Новоград-Волинської районної державної адміністрації та її структурних підрозділів, районної ради, під проводом голови РДА Володимира Михнюка та голови районної ради Дмитра Рудницького та за участю місцевого працівника — інженера лісових культур ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ» Романа Шевчука, було засаджено 1,6 га площі близько 8000 сіянцями сосни та 880 сіянцями модрини. Сіянці — власного виробництва, рік вирощувались у теплицях.
Як зазначив Георгій Юзвінський, акція «Майбутнє лісу — в твоїх руках» започаткована у 2000 році, а працівники РДА та районної ради долучаються до цієї акції з 2006 року, тому нинішній 2016 рік для них є ювілейним.
За матеріалами РДА підготував Олег БРЮХАНОВ

ЧОМУ ПЕРЕЙМЕНОВАНІЙ ВУЛИЦІ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ПОПЕРЕДНЮ НАЗВУ?
Це та інші актуальні питання були обговорені на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони культурної спадщини.
Начальник відділу культури міської ради Лариса Заєць ознайомила членів комісії з процедурою перейменування вулиць. Потому присутні затвердили остаточний перелік запропонованих назв до перейменування вулиць (таких є наразі 23, із їхнім переліком та орієнтовними новими назвами можна ознайомитися на сайті міської ради).
Заступник міського голови О.В.Гвозденко озвучила заяву, в якій ідеться про повернення старої назви вул.Перекопській, яка перейменована у 2015 році на вул.Лідівський шлях. Водночас, частина жителів цієї вулиці вже переоформила документи на нову назву.
Було вирішено, що вихід із цієї суперечливої ситуації шукатимуть на зустрічі із зацікавленими мешканцями озвученої вулиці, що відбудеться за участю депутата міської ради від даного мікрорайону.
Начальник управління містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради Дмитро Гудзь повідомив деталі щодо непорозуміння з назвою вулиці Ржадківська. Працівники багатьох інстанцій допустили помилки в оформленні документів під час перейменування вулиці. Через це у громадян виникають проблеми з невідповідності назви вулиці. Після обговорення вирішили доручити головному архітектору міста Д.С. Гудзю підготувати листи в інвентарбюро та паспортний стіл із проханням виправити допущені ними помилки з посиланням на рішення міської ради, в якому зазначена правильна назва вулиці Ржадківська.
За матеріалами міської ради підготував Олег БРЮХАНОВ