Козацькому роду нема переводу

Козацькому роду нема переводу

Уперше у нашому місті, за ініціативи управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та підтримки управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту, ТСОУ, на базі військової частини А3814 відбувся міський етап дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («ДЖУРА»). Такий захід є однією з позакласних форм оборонно-масової і спортивно-оздоровчої роботи, початкової військової та фізичної підготовки, морально-психологічного та національно-патріотичного виховання учнівської молоді. У рамках військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («ДЖУРА») проводяться різні конкурси та змагання.
Урочисте відкриття забезпечили командир військової частини М.М.Борісов, начальник клубу військової частини В.А.Щурук, військовий оркестр 30-ї механізованої бригади, вихованці Палацу дітей та молоді на чолі з директором О.Х.Добровольною, прапороносний колектив учнів СШ №4 під керівництвом учителя захисту Вітчизни І.Я.Храпливого, учні ЗОШ №2 під керівництвом заступника директора з виховної роботи Т.М.Кравчук, ритм-студія барабанщиць ВПУ з керівником П.Гаврилюком.
Із вітальним словом до учасників змагань звернулися заступник міського голови Ю.О.Бондаренко, заступник начальника управління освіти і науки Т.В.Ващук, командир військової частини А3814 М.М.Борісов. На урочистому відкритті військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («ДЖУРА»), при підтримці військового оркестру 30-ї механізованої бригади, учасники змагань взяли активну участь у Всеукраїнській акції «Співаємо Гімн Україні». Відеоролик із цією акцією розповсюджено в мережі Інтернет.
На базі військової частини для учнів та вчителів вперше була продемонстрована робота школи кінологів, а саме — пошук собаками вибухівки, долання смуги перешкод, виконання команд. Командир військової частини ознайомив учасників із видами бойової техніки та її можливостями. Це додало учням цікавості, азарту, наснаги у боротьбі за перемогу.
У військово-спортивній патріотичній грі «Сокіл» («ДЖУРА») брали участь всі загальноосвітні навчальні заклади міста та школа-інтернат. Кожна команда-рій підготувала форму, емблему, патріотичну пісню та продемонструвала виконання стройових прийомів. Рої також змагалися в спортивних та інтелектуальних конкурсах, зокрема, в стрільбі з пневматичної гвинтівки, конкурсі знавців історії «Відун», змаганні «Рятівник», конкурсі звітів «Добре діло», долали туристсько-спортивну смугу перешкод, творчо-мистецькому конкурсі «Ватра».
Перше місце виборов рій ЗОШ №10 під керівництвом учителя захисту Вітчизни В.Л.Онищука. Друге місце — рій колегіуму під керівництвом учителя захисту Вітчизни О.О.Іванова. Третє місце — рій НВК під керівництвом учителя захисту Вітчизни С.О.Наумовича. Рої-переможці були нагороджені кубками, цінними подарунками, грамотами та медалями. На завершення змагань всіх учасників військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («ДЖУРА») пригостили смачним солдатським обідом, приготованим кухарями військової частини А3814.
Т.ВАЩУК, заступник начальника управління освіти і науки
С.БОНДАРЧУК, методист інформаційно-методичного центру