Кому перерахунок субсидії буде проведено автоматично?

Відповідно до Постанови №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» від 21.10.1995 року, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на 12 місяців із місяця звернення за її призначенням і розраховується:

  • на опалювальний сезон — із 1 жовтня по 30 квітня;

  • на неопалювальний сезон — із 1 травня по 30 вересня.


У зв’язку з вищезазначеним, для діючих одержувачів субсидії буде застосований автоматичний перерахунок на неопалювальний період без звернення громадян.
Для одержувачів субсидії, термін дії якої закінчився у квітні 2016 року, — після закінчення терміну отримання субсидії управління праці та соціального захисту населення самостійно здійснює розрахунок субсидії на наступний період (12 місяців, календарний рік) для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді без звернення громадян.
Додатково інформуємо, що одержувачам субсидії в приватному секторі, термін дії якої закінчився у квітні 2016 року, для продовження субсидії на наступний період необхідно звернутися до будь-якого зручного за місцезнаходженням домоуправління чи ОСББ з будинковою книгою для видачі довідки про склад сім’ї, після чого довідки будуть передані до управління праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради без особистого звернення громадян. За повідомленнями про розмір перерахованої субсидії необхідно звертатися в кінці травня 2016 року. Додаткова інформація за телефоном: 5-53-95.
Л.ХРУЩ, начальник управління